Novosti - Izdvojeno

Izdvojeno

Izdvojeno

Studentice Ekonomskog fakulteta u Splitu osvojile 1. mjesto na regionalnom natjecanju Case Study Competition

22. studenog 2019. | Izdvojeno

Bruna Čalija i Ana Govorušić, studentice 2. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Poslovne ekonomije Ekonomskog fakulteta u Splitu osvojile su 1. mjesto na natjecanju Case Study Competition 2019.

Case Study Competition vodeće je regionalno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva s kojim se odabrano poduzeće susrelo ili predviđa da će se susresti, u organizaciji udruge e-STUDENT.

Na natjecanju sudjeluje velik broj studenata zahvaljujući poduzećima iz različitih gospodarskih grana te tematskoj širini njihovih poslovnih slučajeva. Poduzeća predlažu i zadaju temu, a studenti rješavaju prave poslovne slučajeve. Na taj način studenti dobivaju priliku pokazati svoja znanja, ideje i mogućnosti pred najboljim hrvatskim poduzećima kao potencijalnim budućim poslodavcima i za to bivaju bogato nagrađeni. Natjecanje omogućuje poduzećima dobivanje kreativnih ideja, povećanje baze zaposlenika te dobru promociju među studentima diljem regije.

Bruna Čalija i Ana Govorušić:

Za natjecanje smo saznale putem Facebook-a i stranice Fakulteta na prvoj godini studija, a na drugoj smo se odlučile prijaviti. Trud i rizik su se svakako isplatili s obzirom da smo uspjele osvojiti prvo mjesto. Svake godine vodeća hrvatska poduzeća predstavljaju svoje poslovne slučajeve iz područja društveno odgovornog poslovanja, marketinga, financija ili trenda budućnosti, a na 15. natjecanju sudjelovali su Ina, Zagrebačka banka, Heineken, Helen Doron, Loreal, Privredna banka Zagreb i Pliva.  Mi smo odabrale Plivin poslovni slučaj „Future of finance: e-Invoicing or Robotics“, koji je uključivao istraživanje rada obje tehnologije, izradu poslovnog plana za implementaciju tehnologija te usporedbu s aspekta povrata na investirano i promjena u menadžmentu. Na temelju cijelog istraživanja i procjene budućih troškova i koristi trebali smo odabrati jedno rješenje i obrazložiti ga. Susret s takvom vrstom problema svakako je bio izazov, ali i odlična prilika za steći nova znanja i primijeniti dosadašnja, stečena tijekom studija. Također, uz novčanu nagradu za prva tri mjesta tu je i mogućnost obavljanja prakse u poduzeću što je odlična prilika za steći praktično iskustvo i ostvariti nove kontakte.

S obzirom na naše pozitivno iskustvo, preporučile bi svima koji su zainteresirani da se prijave i okušaju u rješavanju pravih poslovnih slučajeva, nemate što izgubiti, a puno se toga može dobiti.