Novosti - Razno

Razno

Razno

Primopredaja najveće donacije koju je Udruga „Sindrom Down 21 Split ikada primila skupljena od strane studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu

6. veljače 2020. | Razno, Događanja
Primopredaja najveće donacije koju je Udruga „Sindrom Down 21 Split ikada primila skupljena od strane studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu

DJECA ZA DJECU – I TAKO VEĆ ŠESTU GODINU

Danas su studenti Ekonomskog fakulteta uručili donacijski ček u iznosu od gotovo 58.000 kuna predstavnicima Udruge Sindrom Down 21 Split, a koje su prikupili kroz božićnu humanitarnu akciju. O čemu se radi?

U okviru kolegija „Upravljanje manifestacijama“ studenti studija "Turizam i hotelijerstvo" umjesto pisane izrade poslovnog plana manifestacije mogu izabrati da pod mentorstvom izv.prof.dr.sc. Smiljane Pivčević organiziraju humanitarnu manifestaciju. Time svoje teorijsko znanje mogu primijeniti na stvarnoj manifestaciji koja uz praktično iskustvo, osnažuje kod studenata i osjećaj za društveno odgovorno poslovanje. Do sada je šest generacija studenata organiziralo humanitarne koncerte, sportska natjecanja i zabavna događanja te su prikupili i donirali više od 180 000 kuna. Ove godine, u okviru akcije pod nazivom "Djeca za djecu", studenti su prikupljali sredstva za Udrugu Sindrom Down 21 Split te su kroz niz aktivnosti; prodaja artikala koje su izrađivali partnerski dječji vrtići, donacije, sponzorstva, humanitarnu lutriju sa preko 100 bogatih nagrada, humanitarni koncert u City Centre One, te aukciju sportskih artikala s potpisom prikupili 57.838,25 kn, najveću donaciju koju je Udruga Sindrom Down 21 Split ikada primila.

Ponos, ne samo uspješno realiziranim zadatkom, već najviše osmjehom na licima djece, korisnika Udruge, nemjerljiv je brojkama. Ovaj model društveno korisnog učenja kojeg, kroz ovaj i druge kolegije,  Ekonomski fakultet u Splitu razvija već duži niz godina pokazao se kao pravi put.     

O akciji „Djeca za Djecu“

Humanitarna akcija studenata Ekonomskog fakulteta odvija se već šest godina, a posljednje tri godine organizira se pod nazivom "Djeca za djecu". Navedeno simbolizira činjenicu kako smo svi u duši djeca i upravo takvog neiskvarenog srca studenti pristupaju projektu kako bi pomogli potrebitim. Ovaj put odabrali su udrugu Sindrom Down 21 Split te pomogli uređenje i opremanje prostora kojeg oni svakodnevno koriste u svom radu. Uz sve navedeno akcija ima za cilj potaknuti i druge studente kako bi slijedili ovaj primjer i nastavili ovu, sada već, tradiciju.

U koordinaciji studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu, posljednje tri godine sudjeluju i djeca iz splitskih vrtića i okolice. Oni su izrađivali božićne ukrase i čestitke, koje su se zajedno s igračkama, rukotvorinama i ostalim doniranim artiklima prodavali na štandu u City centru One u Splitu. Uz navedene proizvode prikupljale su se i novčane donacije i to u predviđenim kutijama na Ekonomskom fakultetu u Splitu, te uplatama na račun. Aktivnosti su uključivale i prodaju srećki za lutriju, aukciju artikala oglašenim na Facebook stranici „Djeca za djecu“, a na glavnom događaju manifestacije; velikom božićnom koncertu održanom  18. prosinca 2019. u City Center one Split, svoju su podršku dali i brojni splitski izvođači.

Divna gesta. Inspirativni ljudi.