Novosti - Studij

Studij

Studij

Postupak odabira mentora pri izradi završnih, stručnih, istraživačkih (1 i 2), diplomskih radova i poslovnih projekata

22. siječnja 2020. | Studij

Dana 22.01. u 16 sati otvara se postupak odabira mentora pri izradi:

  • Završnog rada na preddiplomskom sveučilišnom studiju
  • Poslovnog projekata i Završnog rada na preddiplomskom stručnom studiju
  • Istraživačkog rada I, Istraživačkog rada II i Diplomskog rada na diplomskom sveučilišnom studiju
  • Sručnog rada i Završnog rada na specijalističkom diplomskom stručnom studiju

Studenti koji imaju od prethodne akademske godine potvrđeno mentorstvo ne trebaju birati novog mentora.


1)

Studentima koji imaju upisan odgovarajući predmet, a nemaju od ranije dogovoreno mentorstvo, omogućit će se, na mrežnim stranicama Fakulteta (MOJ EFST) izbor samo jednog željenog mentora.

Student se mora, radi dogovora o temi, u roku od pet (5) radnih dana od odabira mentora, u okviru konzultacija javiti odabranom mentoru za daljnji postupak prijave teme / izrade  rada, u skladu s Pravilnikom o studijima i sustavu studiranja Ekonomskog fakulteta u Splitu. Iznimno, ako je student na ERASMUS-u može se odabranom mentoru, za dogovor, javiti putem elektroničke pošte sa službene fakultetske adrese.

Mentor putem elektroničke pošte dobiva obavijest da je odabran za mentoriranje te potom, na mrežnim stranicama Fakulteta (MOJ EFST), može potvrditi ili odbiti mentorstvo.

  • U slučaju da mentor potvrdi navedeno mentorstvo, studentu se dodjeljuje odabrani mentor i izbor se smatra konačnim.
  • U slučaju da željeni mentor odbije mentorstvo studentu se omogućuje ponavljanje postupka i odabir drugog mentora.
  • U slučaju da mentor u roku od pet (5) radnih dana niti potvrdi niti odbije mentorstvo prijava se poništava i studentu se omogućuje ponavljanje postupka bez ograničenja tj. može ponovno odabrati istog ili nekog drugog mentora.

Ovaj ciklus završava 22. veljače tekuće akademske godine. Svi prijedlozi studenta koje do tog datuma mentor ne potvrdi smatrat će se odbijenima.

Zbog kasnijeg otvaranja ovog Postupka odabira mentora, u ovoj akademskoj godini, propisani rokovi između prijave teme i predaje konačnih verzija odovarajućih radova, umjesto 3 mjeseca trajat će 1 mjesec.


2)

Drugi ciklus odabira mentora odnosi se na studente kojima u prethodnom ciklusu mentor nije dodijeljen.

Na mrežnim stranicama Fakulteta oglašavaju se imena nastavnika kod kojih je ostalo mjesta za mentoriranje radova nakon prvog ciklusa odabira mentora. U skladu s tim, studenti koji nisu odabrali mentora imaju mogućnost najkasnije do 14. ožujka tekuće akademske godine na mrežnim stranicama Fakulteta predložiti pet (5) potencijalnih mentora redoslijedom preferencija od 1 do 5.

Svim studentima će se dodijeliti mentor uvažavajući:

  1. nepopunjena mjesta za mentoriranje.
  2. izraženi redoslijed preferencija
  3. ponderirani prosjek, tj. uspješnost njihovog dotadašnjeg studiranja.

3)

Nakon provedenog postupka drugog ciklusa, u roku od 15 dana objavljuje se konačni popis svih studenata s dodijeljenim mentorima. Studenti se mentoru mogu javiti u okviru konzultacija za daljnji postupak prijave teme / izrade  rada, u skladu s Pravilnikom o studijima i sustavu studiranja Ekonomskog fakulteta u Splitu.