Novosti - Studij

Studij

Studij

Stručna praksa u akademskoj godini 2020./2021.

3. veljače 2021. | Studij

S obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, Fakultet je bio u kontaktu sa svim prihvatnim institucijama za njihovu potvrdu o mogućnosti obavljanja Stručne prakse. Dio poslodavaca je javio da nije u mogućnosti osigurati praksu za studente Fakulteta te se Stručna praksa provodi prema iskazanim preferencijama studenata i prema mogućnosti poslodavaca.

Studentima koji u akademskoj godini 2020./2021. pohađaju izborni predmeti Stručna praksa, na stranici https://jeremija.efst.hr/StudentskaPraksa/ dostupni su podaci o kontakt osobi u prihvatnoj organizaciji za Stručnu praksu i o dodijeljenom mentoru na Fakultetu.

Student mora, u dogovoru s kontakt osobom u prihvatnoj organizaciji, dogovoriti termin obavljanja Stručne prakse (mogućnost obavljanja prakse moguća je od veljače 2021.).

Prije početka prakse, na stranici https://jeremija.efst.hr/StudentskaPraksa/ pod izbornikom "Student", studenti unose dogovorene datume početka i završetka obavljanja prakse (praksa treba trajati 176 sati odnosno 22 radna dana, https://www.efst.unist.hr/studiranje/za-studente/strucna-praksa ).

Nakon unosa datuma studenti moraju, na istoj stranici, preuzeti i odštampati dokumente:

  • Uvjerenje o pohađanju stručne prakse i
  • Ocjena stručne prakse.

Kroz sustav je proveden proces dodjeljivanja prihvatne organizacije i mentora na Fakultetu i ti su podaci pri štampanju generirani automatski. Potpis Prodekana nije neophodan prije, već se može potpisati na dokument i nakon obavljene Stručne prakse.

Prije početka obavljanja prakse obveza je da se student javi dodijeljenom mentoru na Fakultetu koji mora dati svoj potpis na dokument za Ocjenu stručne prakse. Oba dokumenta studenti trebaju donijeti u prihvatnu organizaciju.

Nakon navedenog student može pohađati Stručnu praksu u dogovorenom terminu.

 

Napomena:
Ova obavijest ne odnosi se na aktivnosti vezane za Stručnu praksu - Društveno korisno učenje (DKU).

Svi studenti i mentori vezano za Stručnu praksu - DKU u ovoj akademskoj godini  bit će naknadno obaviješteni.