Novosti - Sve novosti

Sve novosti

Sve novosti

POZIV na predstavljanje studentskih projekata iz programa DKU

7. lipnja 2019. | Izdvojeno, Događanja

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu početkom siječnja tekuće godine otvoren je Centar za društveno korisno učenje koji studentima omogućava polaganje programa Društveno korisnog učenja (DKU) u udrugama u sklopu kolegija Stručna praksa.

DKU je nastavna metoda kojom studenti znanje i vještine stečene kroz studij primjenjuju na razvoj projekta kojim se rješava konkretan društveni problem.

Cilj Centra je ojačati suradnju između organizacija civilnog društva (OCD) i visokoobrazovnih institucija u zajedničkom rješavanju društvenih problema u zajednici te izgradnji mladih ljudi kao društveno aktivnih i osviještenih građana.

Nositelj cijelog projekta je Klub mladih Split, a osim Ekonomskog fakulteta, u projekt su kao partneri uključene udruge MoSt, Srce, Naša dica i TOMS.

Pozivamo sve zainteresirane studente da prisustvuju predstavljanju DKU projekata koje će se održati 19.lipnja u 12h u Referentnom centru na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Naime, došli smo do završetka programa prve generacije studenata unutar kolegija Stručna praksa koja se odvijala u 5 udruga iz projekta. Bilo bi nam zadovoljstvo da prisustvujete prezentaciji projekata gdje će se na jednom mjestu okupiti studenti, predstavnici udruga i Centra za DKU s ciljem prezentiranja mogućnosti programa DKU.

Svi studenti koji se žele uključiti u program DKU i upisati kolegij Stručna praksa će  moći dobiti sve korisne informacije i čuti iskustva prve generacije polaznika.

PREDSTAVLJANJE PROJEKATA DKU

  AKTIVNOST

RASPORED

Uvodna prezentacija: Što je DKU?

12:00 – 12:10h

Predstavljanje studentskih timova i njihovog rada u udrugama: udruga Srce, udruga Naša dica, udruga MoSt, udruga TOMS i KMS.

Osvrt mentora iz udruga (kako je i koliko njima pomogao program)

 

 

12:10 – 12:45h

Pauza

13:00 – 13:15h

 

 

Pitanja, rasprava, komentari

13:15 – 13:30h