EasyDNNNews

Gostujuće predavanje dr. sc. Tijane Rakić na temu "Marketinška semiotika i semiotika promotivnih materijala"

17. May 2022. | Izdvojeno, Razno, Događanja
Gostujuće predavanje dr. sc. Tijane Rakić na temu "Marketinška semiotika i semiotika promotivnih materijala"

U ponedjeljak, 16.05.2022. s početkom u 13:15 sati, dr sc. Tijana Rakić sa Sveučilišta u Brightonu (Velika Britanija) održala je zanimljivo online gostujuće predavanje za studente preddioplomskog sveučilišnog studija Turizam na temu Marketinška semiotika i semiotika promotivnih materijala.

Predavanje je održano u okviru kolegija Marketing destinacije. Iako marketinška semiotika i semiotika promotvnih materijala nudi potencijalna rješenja nekih od problema marketinških komunikacija, ta je tematika još uvijek nedovoljno zastupljena u literaturi i u kurikulumu kako šireg marketinga, tako i marketinga turističkih destinacija. Iz tog razloga tu temu dr. sc. Tijana Rakić često uključuje u svojim istraživanjima i kurikulumu turističkog marketinga. 

Dr. sc. Tijana Rakić je izvanrendna profesorica na Sveučilištu u Brightonu gdje vodi diplomske programe i istraživačku grupu u turizmu, ugostiteljstvu i eventsima/događanjima. Tijana je interdisciplinarna znanstvenica čiji se istraživački projekti, publikacije i interesi pretežno bave temama vizualnih istraživačkih metoda; svjetske baštine, turizma i (nacionalnog) identiteta; turizma, slobodnog vrijemena i umjetnosti; narativima putovanja i turizma; te reprezentacijama mjesta, kultura i identiteta u promotivnim materijalima i popularnim medijima. Tijana je trenutno i voditeljica istraživačke grupe geografije turizma i slobodnog vremena (Geographies of Leisure and Tourism) kraljevskog geografskog društva pri institutu britanskih geografa (Royal Geographical Society with the Institute of British Geographers), kao i suurednica serije knjiga Routledge pod nazivom Current Developments in the Geographies of Leisure and Tourism. Redovita je recenzentica i član uredničkih odbora u nekoliko vodećih znanstvenih časopisa iz područja turizma, geografije i slobodnog vremena.

Njenu stranicu možete posjetiti ovdje.