O Fakultetu - Novosti - Izdvojeno

Izdvojeno

Izdvojeno

"DEVELOPING BLOCKCHAIN STARTUPS" - ChromaWay

11. November 2021. | Izdvojeno, Događanja

U petak, 12. studenog s početkom u 15:00h edukaciju na temu razvoja blockchain startupa održati će predstavnici tvrke ChromaWay.

Zanima vas kako izgleda razvoj startupa u blockchain sektoru? Želite znati koji su potencijali i budućnost primjene blockchain tehnologije? Želite znati koje su mane i prednosti blockchaina?

ChromaWay je švedska tvrtka koja se bavi blockchain tehnologijom. Od 2014. razvijaju i usavršavaju blockchain platforme u različitim industrijama.

ChromaWay je napravio i prvi protokol za izdavanje tokena na Bitcoin mreži. Kreatori su relacijskog blockchaina, nove blockchain arhitekture koja kombinira snagu i fleksibilnost relacijske baze podataka i decentraliziranu sigurnost blockchaina otpornu na greške.

Izgradili su Postchain, privatnu blockchain ili konzorcijsku bazu podataka koristeći relacijsku blockchain arhitekturu. Postchain je registriran na tri kontinenta, ubrzao je rast zelenog financiranja i stvorio osnovu za predloženu nacionalnu e-valutu. Relacijski blockchain također pokreće Chromiu, njihovu javnu platformu za decentralizirane aplikacije.

Predavači u petak su:

- Serdar Temiz, Director of Innovation Lab,

- Olena Burutina, Business Development Manager,

- Joso Marković, Software Developer,

- Jure Mornar, Blockchain Consultant,

- Nils Fohlin, Software Developer.

Edukacija se održava preko Zoom platforme, a prijaviti se možeš preko poveznice.

Predavanje se održava u sklopu Svjetskog tjedna poduzetništva.

Svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.).