Novosti - Razno

Razno

Razno

Unatoč pandemiji - još jednom veliki uspjeh naših studenata u humanitarnoj akciji "Djeca za djecu"

10. March 2021. | Studij, Izdvojeno, Razno
Unatoč pandemiji - još jednom veliki uspjeh naših studenata u humanitarnoj akciji "Djeca za djecu"

STUDENTI EKONOMSKOG FAKULTETA U SPLITU PONOVO REALIZIRALI USPJEŠNU HUMANITARNU AKCIJU „DJECA ZA DJECU“

DJECA ZA DJECU – I TAKO VEĆ SEDMU GODINU, BEZ OBZIRA NA IZAZOVE PANDEMIJE

U srijedu, 10. ožujka 2021. godine svečanim uručenjem donacijskog čeka u iznosu od 31.218,27 HRK završena je još jedna uspješna humanitarna akcija pod nazivom „Djeca za djecu“, a koju, već sedmu godinu zaredom organiziraju studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu.  Ove godine, studenti su sredstva prikupljali za splitsku udrugu Sanus - Klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti.

Podsjetimo, u okviru kolegija „Upravljanje manifestacijama“ studenti studija "Turizam i hotelijerstvo" umjesto pisane izrade poslovnog plana manifestacije mogu izabrati da pod mentorstvom izv.prof.dr.sc. Smiljane Pivčević organiziraju humanitarnu manifestaciju. Time svoje teorijsko znanje primjenjuju na stvarnoj manifestaciji koja uz praktično iskustvo, osnažuje kod studenata i osjećaj za društveno odgovorno djelovanje. A ove godine, možemo reći da su studenti stekli zaista neprocjenjivo iskustvo s obzirom na izazovna vremena u kojima su, usprkos svemu, odlučili nastaviti tradiciju. I ovaj put su izveli gotovo nemoguće. Usprkos nezavidnoj situaciji, visoko motivirani tim sastavljen od 10 studenata: Zrinka Alaburić, Antonia Čarija, Ana Čavka, Ana Gulić, Mia Jujnović, Petra Knežević, Ivan Lozina, Helena Milun, Juliana Vujević i Karla Vuković, uspio je prikupiti čak 31.218,27 HRK za potrebe udruge Sanus – Klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti.

U koordinaciji studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu, u akciji sudjeluju i djeca iz splitskih vrtića i okolice i to D.V. Bambini, D.V. Cvrčak (10 vrtića), D.V. Dobri, D.V. Čarobni Pianino (10 vrtića), D.V. Calimero, D.V. Grigor Vitez, D.V. Šareni leptirić i D.V. Marjan (10 vrtića). Oni su izrađivali božićne ukrase i čestitke, koje su se zajedno s igračkama, rukotvorinama i ostalim doniranim artiklima studenti u prosincu 2020. godine prodavali na štandu u City Centru One u Splitu. Uz navedene proizvode prikupljale su se i novčane donacije i to u predviđenim kutijama na Ekonomskom fakultetu u Splitu, te uplatama na račun. Ostale aktivnosti uključivale su i prodaju srećki za online lutriju, aukciju artikala oglašenih na društvenim mrežama humanitarne akcije „Djeca za djecu“, online nagradne igre itd. Unatoč vremenima kada kontaktna suradnja nije opcija, studenti su pronašli način da potpomognu rad Udruge. Tako su društvenim mrežama humanitarne akcije „Djeca za djecu“ kontinuirano pratili aktivnosti Udruge te pružali komunikacijsku potporu s ciljem osnaživanja svijesti javnosti o potrebama štićenika Udruge.  

Ponos, ne samo uspješno realiziranim zadatkom, već najviše osmjehom na licima korisnika Udruge, nemjerljiv je brojkama. Nadamo se da će akcija ovih inspirativnih mladih ljudi i njihove mentorice biti motivacija i drugima naglašavajući pri tom i model društveno korisnog učenja kojeg, kroz ovaj i mnoge druge kolegije,  Ekonomski fakultet u Splitu razvija već duži niz godina.    


O akciji „Djeca za Djecu“

Do sada je sedam generacija studenata organiziralo raznolike aktivnosti; od humanitarnih koncerata, sportskih natjecanja i zabavnih događanja do online aukcija i nagradnih igara te su do sada prikupili i donirali različitim udrugama više od 200 000 kuna.

Naziv akcije  „Djeca za djecu“ simbolizira činjenicu kako smo svi u duši djeca i upravo takvog neiskvarenog srca studenti pristupaju projektu kako bi pomogli potrebitima. Ovaj put odabrali su udrugu Sanus. Uz sve navedeno akcija ima za cilj potaknuti i druge studente kako bi slijedili ovaj primjer i nastavili ovu, sada već, fakultetsku tradiciju.