Novosti - Sve novosti

Sve novosti

EasyDNNNews

Virtualni sajam visokog obrazovanja i stipendija!

8. October 2021. | Razno

Ovogodišnji 17. Sajam visokog obrazovanja i stipendija odvija se u novom virtualnom okruženju uz velik broj izlagača i bogat popratni program.

Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS) po drugi puta dolazi u ONLINE izdanju kako bi se stipendije, stručne prakse, brojni studijski programi i šira obrazovna te karijerna ponuda u Hrvatskoj i inozemstvu nastavili promicati učenicima, studentima i svim zainteresiranim na siguran način. Sajam visokog obrazovanja i stipendija održat će se 13. listopada 2021. od 10 do 16 sati, a Sajmu će se moći pristupiti putem internetske stranice organizatora Instituta za razvoj obrazovanja: www.iro.hr. Sajam je centralni događaj u visokom obrazovanju u Hrvatskoj namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima i istraživačima koji će na jednom mjestu u jednom danu moći pronaći sve informacije o mogućnosti studiranja i priprema za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izlagači na Sajmu obuhvaćaju predstavnike visokih učilišta, gradova, županija, ministarstava, agencija, veleposlanstava i inozemne kulturne centre, tvrtke, udruge i druge koji nude studijske programe i financijsku pomoć za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji Sajma će moći posjetiti virtualne štandove svih izlagača, pregledati informativne materijale o studiranju i stipendijama i postavljati im pitanja putem chata. Na Sajmu će biti više od 40 domaćih i inozemnih izlagača, koji će pružiti informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, stručnim praksama te standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu. Uz štandove izlagača, posjetitelji će moći pratiti zanimljiv program radionica i webinara. Cjelokupni događaj se odvija putem platforme Eventrify, prvog organizatora digitalnih događanja s podrškom iz Hrvatske.

Svi programi i virtualni štandovi na SAS-u potpuno su besplatni za posjetitelje. Potrebno je samo unaprijed ispuniti prijavu putem obrasca kako bi se dobile upute za pristup virtualnom Sajmu. Obrazac se nalazi na web stranicama organizatora Sajma www.iro.hr.

Održavanjem Sajma, Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao organizator, želi ukazati na potrebu većeg izdvajanja resursa za sektor visokog obrazovanja i mlade ljude koji su u potrazi za različitim obrazovnim prilikama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija IRO želi proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada i povezanost s gospodarstvom.

I ove su godine organizaciju Sajma omogućile su potpore brojnih značajnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Agencija za mobilnost i programe EU, Sveučilište u Rijeci, Grad Zadar, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija i drugi.

Kontakt osoba za dodatne informacije:

Lidija Uhoda,
voditeljica komunikacija Institut za razvoj obrazovanja
luhoda@iro.hr
+385 1 4555 151

    ***

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) utemeljen je 1999. godine kao neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO se već devetnaest godina sustavno bavi visokim obrazovanjem, posebice u područjima financiranja visokog obrazovanja, jednakosti pristupa visokom obrazovanju, razvoja nacionalnog kvalifikacijskog okvira, osiguravanja i unapređivanja kvalitete u visokom obrazovanju te akademske mobilnosti.