Novosti - Izdvojeno

Izdvojeno

Izdvojeno

ZNANSTVENI KUTAK - forum istraživača Ekonomskog fakulteta u Splitu

12. lipnja 2017. | Izdvojeno
Zadovoljstvo nam je predstaviti novu fakultetsku inicijativu Znanstveni kutak. Znanstveni kutak predstavlja forum istraživača s Ekonomskog fakulteta u Splitu. Cilj foruma je organiziranje rasprava o aktualnim temama istraživanja u područjima ekonomije, poslovne ekonomije i turizma.
Svrha foruma je da se u neformalnoj atmosferi organiziraju izlaganja „znanstvenih radova u nastajanju“ kolega s našeg fakulteta. Forum se organizira u obliku kongresnog priopćenja pred publikom gdje pojedini istraživači ili istraživačke grupe izlažu svoj „znanstveni rad u nastajanju“. Nakon izlaganja organizira se otvorena diskusija u obliku „pitanja i odgovora“. Na forumu aktivno sudjeluju zainteresirane kolege s Ekonomskog fakulteta u Splitu, zainteresirane kolege sa Sveučilišta u Splitu te zainteresirani studenti svih razina Ekonomskog fakulteta u Splitu. Također, u sklopu foruma će se organizirati i gostujuća predavanja kolega istraživača s drugih fakulteta u zemlji i inozemstvu, a koji su prepoznati po znanstvenoj izvrsnosti u područjima ekonomije, poslovne ekonomije i turizma. Forum nema predviđenu dinamiku održavanja, ali očekujemo da bismo trebali imati barem jedan takav događaj mjesečno, a prema mogućnostima i učestalije.

Na koncu, sa zadovoljstvom najavljujemo prvi susret u okviru Znanstvenog kutka gdje imamo čast ugostiti dr. Roberta Faffa, profesora financija i direktora istraživačkog centra na Sveučilištu Queensland, Australija koji će nam 19.06 (ponedjeljak) s početkom u 14h u Svečanom amfiteatru održati predavanje na temu „Pitching research“. U prilogu se nalazi letak sa svim potrebnim informacijama o sadržaju samog predavanja, a više o dr. Faffu možete naći na njegovim fakultetskim stranicama (https://www.business.uq.edu.au/staff/robert-faff).

izv. prof. dr. sc. Dario Miočević
Prodekan za znanost i međunarodnu suradnju

Dokumenti za preuzimanje

Ispiši