Novosti - Izdvojeno

Izdvojeno

Izdvojeno

Student Marko Kedžo nagrađen za najbolji rad

29. ožujka 2019. | Izdvojeno
Student Marko Kedžo nagrađen za najbolji rad

Marko Kedžo, student 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Turizam, Ekonomskog fakulteta u Splitu, jučer je, u sklopu trodnevnog Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, koji se, u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Hotela President i Grada Solina, održavao od 26. do 29. ožujka u Solinu, prezentirao rad pod naslovom „Salona; izazovi interpretacije u funkciji turističke valorizacije arheološkog lokaliteta“, a kojeg je izradio pod mentorstvom prof.dr.sc. Lidije Petrić.

U radu se osvrnuo na aktualno stanje i probleme turističke valorizacije arheološkog lokaliteta Salone te dao niz prijedloga za njihovo rješenje, a poseban je naglasak stavio na prijedlog mjera interpretacije, od  kojih mnoge uključuju suvremena tehnološka/smart rješenja kojima se na zabavan i edukativan način može interpretirati sadržaje ovog iznimno značajnog lokaliteta.

Ovaj se kongres održava pod geslom „Meet, share & build“ i ima za  cilj potaknuti susrete čelnih ljudi u turizmu i arheologiji povijesnih gradova iz Hrvatske i inozemstva, razmjenu  iskustava u pogledu promocije istih na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu, kao i razvoj novih turističkih proizvoda zajedničkim angažmanom u turizmu destinacije.

Organizatori su ove godine po prvi put uveli i natjecanje studentskih radova na temu  interpretacije baštine u funkciji razvoja inovativnih turističkih proizvoda. Studenti javnih i privatnih visokih učilišta iz područja turizma i kulture u RH, koji su se prijavili na natjecanje, trebali su prirediti pisani rad prema zadanim propozicijama te ga prezentirati na samom kongresu pred svim sudionicima. Ukupan dojam o radu i studentu odnosno prezentaciji rada, ocjenjivao je stručni žiri i temeljem postignutih ocjena prema više elemenata dodijelio 3 nagrade.

Ponosni smo što je upravo našem studentu, Marku Kedži, na sinoćnjoj svečanosti održanoj u hotelu President  Solin, dodijeljena 1. nagradu za najbolji rad. Čestitamo!

Poveznica konferencije:

http://ihc-congress.com/pocetna/

http://www.solin.hr/index.php/novosti-aktualno-solin/item/5190-5-medunarodni-kongres-povijesnih-gradova-u-solinu

Ostale poveznice:

http://hupg-povijesnigradovi.com/hr/5-medunarodni-kongres-povijesnih-gradova-2/

https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=89970