Novosti - Javna nabava

Javna nabava

Javna nabava

EFST studenti osvojili 2. mjesto na nacionalnom CFA Research Challenge-u!

28. veljače 2022. | Izdvojeno, Razno
EFST studenti osvojili 2. mjesto na nacionalnom CFA Research Challenge-u!

Velikim finalom, u petak 25. veljače 2022. zaključeno je drugo nacionalno CFA Research Challenge natjecanje u Hrvatskoj na kojem je zadatak bio dati i argumentirati investicijsku preporuku za dionicu tvrtke Podravka. Visoko drugo mjesto na ovom prestižnom natjecanju osvojio je tim Ekonomskog fakulteta u Splitu u studentskom sastavu; Nikola Šušnjar (student četvrte godine diplomskog studija, smjer: Ekonomska politika i financijska tržišta), Filip Šego (student četvrte godine diplomskog studija, smjer: Financijski menadžment), Filip Lesić (student četvrte godine diplomskog studija, smjer: Financijski menadžment) i Robert Rukčić (student treće godine preddiplomskog studija, smjer: Financijski menadžment),  a koje su mentorirali izv. prof. dr. sc. Ana Rimac Smiljanić kao fakultetska mentorica te Mario Radaković kao mentor iz financijske industrije. 

Chartered Financial Analyst (CFA) program je elitni međunarodni program iz područja financija i investiranja te profesionalni standard širom svijeta, a u sklopu aktivnosti za studente svake godine organizira se prestižno globalno natjecanje pod nazivom CFA Research Challenge.  Natjecanje predstavlja jedan od najizazovnijih projekata u sferi financija i investiranja kako za studente, tako i za mentore koji ih savjetuju prilikom pripreme projekta koji prenosi vrijednosti, znanja i vještine potrebne studentima za dugoročan uspjeh u globaliziranom poslovnom svijetu izloženom stalnim tehnološkim i tržišnim promjenama. 

Kako bi pripremili svoj prijedlog investicijske preporuke za tvrtku Podravka, studenti su trebali u obzir uzeti mnogobrojne podatke; od informacija o samoj tvrtci, povijesnim i sadašnjim podacima, istraživanja tržišta i konkurencije, procjene ponašanja potrošača, analize financijskih tržišta, te povezati mnogobrojne informacije sa mikro i makro aspekta. 

Uz drugoplasirani tim koji je mentorirala profesorica Ana Rimac Smiljanić, na natjecanju su sudjelovala još dva EFST tima u studentskom sastavu i to: Ivan Vladimir Sokol, Duje Petričević, Marin Tadić i Anamaria Mikulić pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Slavka Šodana kao fakultetskog mentora i Marka Vindiša kao mentora iz financijske industrije koji su osvojili visoko treće mjesto, te Karačić Iva, Karin Ivan, Kusanović Maria, Tomašević Ivan i Zelić Marina pod mentorstvom profesorice Tine Vuko kao fakultetske mentorice i Petra Grgasovića kao mentora iz financijske industrije koji su osvojili peto mjesto.  

Ovim je Ekonomski fakultet u Splitu još jednom dokazao kvalitetu svojih studenata te studijskih programa i samih profesora koji kontinuirano motiviraju studente u aktivnostima izvan nastavnih obveza, povezivanju s praktičnim iskustvima te mentoriranju i usmjeravanju ka prihvaćanju važnih prilika za razvoj željenih karijera. 

Čestitke svim studentima i mentorima.