Novosti - Javna nabava

Javna nabava

Javna nabava

Međunarodno priznati znanstvenik Stjepan Srhoj pridružuje se EFST Katedri za opću ekonomiju

16. veljače 2022. | Izdvojeno, Razno
Međunarodno priznati znanstvenik Stjepan Srhoj pridružuje se EFST Katedri za opću ekonomiju

Iznimna nam je čast najaviti da je od danas transfer znanja i izvrsnosti na Ekonomskom fakultetu u Splitu, ojačan međunarodno priznatim znanstvenikom doc. dr. sc. Stjepanom Srhojem.

Voditelj aktualnog projekta “Javne politike za jačanje otpornosti: Analiza uloge državnih potpora” financiranog od Hrvatske zaklade za znanost, rezultate dosadašnjih istraživanja objavio je u ekonomskim časopisima Small Business Economics, European Economic Review, Structural Change and Economic Dynamics i IZA Journal of Labor Policy, za koje je nagrađen Olga Radzyner nagradom Austrijske Narodne Banke (2017.), Hans Raupach nagradom instituta IOS Regensburg u Njemačkoj (2018.) i Državnom nagradom za znanost Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske (2019.).

Doktorski studij ekonomije završio je na Fakultetu za ekonomiju i statistiku Leopold-Franzens Sveučilišta Innsbruck u Austriji, te se usavršavao na London School of Economics and Political Sciences kao i na institutu Max Planck. Istraživački boravak proveo je na Sveučilištu Princeton, a trenutno je i gostujući profesor na Sveučilištu Firenca. Stipendist je fondacije CERGE-EI (2021.), a istraživački interes su mu ponašanje poduzeća i evaluacija javnih politika.

Kolegi želimo dobrodošlicu na Ekonomski fakultet u Splitu te se veselimo zajedničkim uspješnim navigavanjem kroz izazove!