Novosti - Javna nabava

Javna nabava

Javna nabava

Naše studentice Jelena Špika i Ana Sićenica dobitnice su nagrade na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova!

22. listopada 2021. | Izdvojeno, Razno
Naše studentice Jelena Špika i Ana Sićenica dobitnice su nagrade na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova!

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta, Turističke zajednica Splitsko-dalmatinske županije,  Županije Splitsko dalmatinske, Hrvatske  udruge  povijesnih  gradova te brojnih sponzora, a u organizaciji Turističke zajednice Solina i Grada Solina, od 19-21.10.2021. u Solinu je održan Međunarodni kongres povijesnih gradova.

U sklopu posebne sesije posvećene izlaganjima radova studenata javnih i privatnih visokih učilišta, naš Fakultet su, pod mentorstvom prof.dr.sc. Lidije Petrić,  predstavljala dva tima, studentice diplomskog studija Turizam i hotelijerstvo, Jelena Špika i Ana Sićenica s radom na temu:  Inovativni pristup valorizaciji i upravljanju povijesnim lokalitetom rimskog vojnog logora Burnum,  te Marija Kaćunko i Antea Ivković s radom na temu: Tematski park „Poljička republika” – specifični model valorizacije povijesnog naslijeđa.

Oba su tima izvrsno obradila zahtjevne teme i prezentirale ih publici i žiriju koji su ih nagradili brojnim pohvalama i pljeskom, pri čemu je tim Špika/Sićenica dobio i Plaketu sa srebrnim znakom te novčanu nagradu od 3.000,00 kn. Nagrada je uručena našim kolegicama na svečanoj večeri u hotelu President  u Solinu, 21.10.2021. 

Čestitamo Jeleni, Ani, Mariji i Antei i veselimo se još jednoj potvrdi izvrsnosti naših studenata!