Novosti - Natječaji

Natječaji

Natječaji

Poziv na konferenciju "Community-engaged University" SEA-EU projekta

11. svibnja 2022. | Izdvojeno, Razno, Događanja

SEA-EU alijansa organizira međunarodnu znanstveno – stručnu konferenciju naziva  Community-engaged University, koja će se održati u Splitu, 20. svibnja 2022. godine u SPINIT inkubatoru.

Osim sveučilišta koja su dijelom SEA-EU alijanse (Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Cádizu, Sveučilište u Brestu, Sveučilište u Gdansku, Sveučilište u Kielu, Sveučilište na Malti), na konferenciji se očekuju i predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Vrije Universiteit u Bruxellesu, Catholic University u Portugalu, University of Warmia and Mazury u Olsztynu, Babeș-Bolyai University u Cluj-Napoca, University King's College u Londonu, Uniservitate Program at the Catholic University of Eichstätt-Ingolstadt, University Centre Saint-Ignatius Antwerp (UCSIA), Hrvatskog mikrobiološkog društva, Faculty of Information and Media Studies, Western University, itd. uz podršku organizacije European Observatory of Service-Learning in Higher Education.


Uz predstavnike akademskog svijeta, na konferenciji će svoja iskustva prezentirati i predstavnici udruga kao i brojne druge osobe koje su imale priliku sudjelovati u projektima s komponentom Društveno-korisnog učenja.
Ako želite saznati više o tome koje su to odlike društveno-angažiranog sveučilišta, kako Društveno-korisno učenje (DKU) može bolje povezati sveučilište s društvom, kako izraditi DKU kurikulum, koji su primjeri dobre prakse diljem Europe – obavezno nam se javite i zabilježite svoje sudjelovanje.

Konferencija se održava 20. svibnja 2022. godine u periodu od 09:00-18:30 sati u prostorima SPINIT inkubatora (Matoševa 56). Konferencija će imati dva dijela – prvi od 09:00 do 12:50 h na kojem će prisutni izlagači održati prezentacije svojih radova i projekata te drugi, od 13:40 do 18:15 h na kojem će se prezentacije prisutnim sudionicima prenositi putem ZOOM-a.

Prijava za sudjelovanje se vrši preko email adrese (seaeu@unist.hr). Prijavu je moguće napraviti najkasnije do 16. svibnja 2022. godine.

Puni program konferencije i poveznicu za prijavu ćete dobiti na Vašu email adresu prilikom prijave. Konferencija će imati znanstvenu dimenziju jer će radovi biti objavljeni u online zborniku nakon konferencije, no orijentirana je i prikupljanju stručnog iskustva nastavnika, studenata i predstavnika udruga.