Novosti - Natječaji

Natječaji

Natječaji

Prijavite izazov za Ocean Hackathon 2020

5. lipnja 2020. | Izdvojeno, Natječaji, Događanja

Ocean Hackathon® je 48-satno događanje tijekom kojeg timovi imaju jedinstvenu priliku za razvoj inovativnih ideja koristeći digitalne podatke vezane uz more i obalno područje. Natjecanje se odvija u nekoliko faza od kojih je prva predlaganje izazova odnosno tema koje će biti stavljene na raspolaganje natjecateljima. Poziv je otvoren do 30. lipnja.

Natjecanje na kojem će se ponuđeni izazovi rješavati održat će se od 9. do 11. listopada u 19 gradova diljem Europe među kojima je i Split te u Kanadi i Meksiku. Pobjednicima iz svakog grada plaćeno je putovanje i osigurani svi troškovi za finalno natjecanje u Brestu koje će se održati krajem godine, a predviđene su i nagrade za pobjednike lokalnih natjecanja

 

Što je izazov?

Izazov može biti ideja ili potreba bilo kojeg korisnika mora i obalnog područja. Također, izazov može biti i projekt koji je već u razvoju, a za koji su vam potrebne nove ekspertize i znanja koja sami ne posjedujete.

Izazov se u Ocean Hackhatonu® temelji na korištenju dostupnih digitalnih podataka. Po svom obliku digitalni podatci mogu biti: nautičke karte, fotografije, pravni aspekti i pomorska sigurnost, lokacije kablova, olupine, plutače, morske mijene, razina mora, oceanografske prognoze, onečišćenje, ekologija, fizikalno-kemijske karakteristike obalnog područja, pomorske aktivnosti.

 

Tko može prijaviti izazov?

Izazov mogu prijaviti sve fizičke i pravne osobe (tvrtke, znanstveno-istraživačke organizacije, visoko-obrazovne institucije, udruge, studenti...) koji imaju ideju ili problem vrijedan rješavanja, a koji je sadržajno blizak temama mora i obalnog područja. Cilj natjecanja je razvoj novih proizvoda i usluga, testiranje inovativnog koncepta i dijeljenje znanja o morima i oceanima.

 

Kako prijaviti izazov?

Izazov se prijavljuje putem platforme Ocean Hackathon® 2020 ispunjavanjem kratkog obrasca na engleskom jeziku: https://campusmer.typeform.com/to/G2bTh7

Izazovi koji će biti ponuđeni natjecateljima Ocean Hackathona® odabrat će se na temelju nekoliko kriterija:

  • povezanost s morem,
  • korištenje podataka o moru,
  • originalnost i inovativnost izazova,
  • povezanost izazova i ciljeva održivosti oceana,
  • pristankom vlasnika izazova na prisustvovanje završnom natjecanju.

Temeljem navedenih kriterija tijekom srpnja će se odabrati izazovi za koje će se natjecatelji moći prijaviti u rujnu. Prijavitelj izazova je vlasnik izazova i tijekom prijave se obvezuje da će biti prisutan na samom natjecanju.

 

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu zajedno s partnerima Europskom poduzetničkom mrežom, Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, Tehnološkim parkom Varaždin, udrugom Split Tech City i Studentskim poduzetničkim inkubatorom (SPI) i uz potporu ICT županije organizator je Ocean Hackathona® na Sveučilištu u Splitu. Za više informacija kontaktirajte Ured za transfer tehnologije putem maila: info@utt.unist.hr ili pozivom: 021566 882.