Novosti - Razno

Razno

Razno

Ekonomski fakultet u Splitu je prvak među ekonomskim fakultetima u RH po pitanju startupa!

7. lipnja 2022. | Izdvojeno, Razno
Ekonomski fakultet u Splitu je prvak među ekonomskim fakultetima u RH po pitanju startupa!

U drugom izdanju magazina Startup Report Jutarnjeg lista, Ekonomski fakultet u Splitu je istaknut kao prvak među fakultetima. Proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, Fakultet daje podršku s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata i tako ostvaruje zapažene rezultate u zemlji i šire. Kao ključan za ovakve rezultate je prepoznat Studentski poduzetnički inkubator Fakulteta.

U specijalizirane programe kao što je Poduzetnička akademija se dosad prijavilo preko 300 studenata kroz šest generacija, a iz inkubatora je izašlo ukupno 23 startupa koji su pokrenuli poslovni subjekt, što je više od svih ostalih ekonomskih fakulteta zajedno te su startupi iz SPI povukli preko 1.5 milijuna kuna sredstava za razvoj svojih inovacija. Pri provedbi svojih programa SPI surađuje s brojnim partnerima iz industrije.

SPI je organizator i mnogobrojnih događanja te konferencija, među kojima se ističu STup  (međunarodno sveučilišno startup natjecanje), Get in the Ring (natjecanje najinovativnijih poduzetnika s nagradnim fondom od 300 tisuća kuna i putom na svjetsko finale koje se provodi u suradnji s gradom Splitom), Global Entrepreneurship Week (Svjetski tjedan poduzetništva koji se obilježava svake godine u studenom), Smart City Challenge (hackathon na području pametnih tehnologija), Hack4Split (društveni hackathon kojem je cilj pronalazak rješenja za napredak naše lokalne zajednice), Studentski digitalni HUB (edukacije za jačanje vještina i konkurentnosti mladih na tržištu rada) i AktivniST (edukacije vezane za socijalno poduzetništvo te kreiranje rješenja za lokalne probleme u domeni UN Ciljeva održivog razvoja).

Cijeli članak pročitajte na linku!

https://apps.jutarnji.hr/Startup-Report-2022-Q2.pdf

https://novac.jutarnji.hr/novac/startup-report/poklanjamo-pdf-magazina-startup-report-hrvatska-je-prestigla-srbiju-i-postala-regionalni-startup-hub-15201912