Novosti - Razno

Razno

Razno

Poziv na predavanje Tijmena Sissinga, pokretača inicijative "Trashpackersa"

12. svibnja 2022. | Izdvojeno, Razno, Događanja
Poziv na predavanje Tijmena Sissinga, pokretača inicijative "Trashpackersa"

Tijmen Sissing pokretač je inicijative Trashpackers, proaktivnog globalnog pokreta putnika i lokalnih ljudi koji žele na pozitivan način doprinijeti čistom svijetu. Tijmen je upravo na svojoj europskoj turneji kako bi pokazao snagu pojedinca i važnost uključivanja zajednice u pitanja čistog okoliša.

Tijmen je putovanje započeo 20. travnja na Danima nizozemskih inovacija, a duž rute se predstavlja i o svojim aktivnostima govori na Sveučilištima, sa studentima organizira akcije čišćenja, a između ostalog će sudjelovati i na LEAP Summitu u Zagrebu.

Split je također dio njegove rute, a na Ekonomskom fakultetu u Splitu 17. svibnja u 10:00 sati (Svečani amfiteatar) će održati inspirativno predavanje i podijeliti svoje motivirajuće iskustvo.
 

Kako motivirati lokalnu zajednicu da bolje gospodari otpadom? Tko su Trashpackeri?  Što rade? Kako se uključiti u aktivnoti ili ih podržati?...samo su neka od pitanja na koja će Tijemen dati odgovor, a nakon predavanja, koje će biti održano na engleskom jeziku, na kampusu će se održati i zajednička akcija čišćenja.

Svoje sudjelovanje možete prijaviti putem obrasca.

Posjet Tijmena Sissinga Splitu podržano je od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Ekonomskog fakulteta u Splitu.