Novosti - Sve novosti

Sve novosti

EasyDNNNews

Dobitnici Rektorove nagrade 2020./2021. Ekonomskog fakulteta u Splitu

14. lipnja 2021. | Izdvojeno
Dobitnici Rektorove nagrade 2020./2021. Ekonomskog fakulteta u Splitu

Na današnjoj svečanosti proslave Dana Sveučilišta u Splitu dodijeljene su Rektorove nagrade kao i plakete za izniman doprinos Sveučilištu u Splitu. Slaveći i na ovaj način znanje, izvrsnost, inovativnost, odgovornost, etičnost i otvorenost kao temeljne vrijednosti na kojima počiva cjelokupan rad našeg Fakulteta od srca upućujemo čestitke našoj studentici Eni Jurić te studentu Marinu Radićudobitnici i dobitniku Rektorove nagrade za najbolje studente Sveučilišta u Splitu! Uskoro Vam donosimo i detaljan intervju s nagrađenim studentima koje ćemo malo bolje upoznati kroz skorašnje predstavljanje. 

Iznimno smo ponosni i na naše kolegice i kolege nastavnike, dobitnike Plakete za izniman doprinos Sveučilištu u Splitu i to:

 • tim nastavnika, dobitnika Plakete za izniman doprinos Sveučilištu u Splitu za uvođenje i implementaciju društveno-korisnog učenja:
  • doc. dr. sc. Slađana Pavlinović Mršić
  • izv. prof. dr. sc. Zoran Mihanović
  • izv. prof. dr. sc. Lana Kordić
  • doc. dr. sc. Ivana Kursan Milaković
    
 • kao i tim dobitnica Plakete za izniman doprinos Sveučilištu u Splitu za institucionalizaciju društveno-korisnog učenja:
  • izv. prof. dr. sc. Ivana Bilić
  • doc. dr. sc. Daša Dragnić
  • izv. prof. dr. sc. Marina Lovrinčević
  • doc. dr. sc. Ljiljana Najev Čačija
  • izv. prof. dr. sc. Smiljana Pivčević
  • Lana Ugrčić, mag. oec.

Društveno-korisno učenje (DKU) je na Ekonomskom fakultetu u Splitu uvedeno kroz projekte koji su isprva za cilj imali identificirati prikladne kolegije, informirati ciljane skupine nastavnika i studenata, izradu ugovora, kao i pratećeg Programa društveno-korisnog učenja. Kroz projekte je ostvarena suradnja, ne samo između udruga i Ekonomskog fakulteta u Splitu, već je i osnažena suradnja između Ekonomskog fakulteta u Splitu i drugih sastavnica Sveučilišta u Splitu koje su sudjelovale u projektnim aktivnostima DKU-a čime je ostvarena interdisciplinarnost provedenog načina učenja gdje su se povezali i nastavnici kao i studenti. Ovim povezivanjem dodana je nova dimenzija kvaliteti učenja i poučavanja na Sveučilištu u Splitu, te je ono prepoznato kao primjer sveučilišta sa dobrom praksom u provođenju inovativnog načina poučavanja, kroz programe društveno korisnog učenja.  

Slijedom mnogobrojnih uspješnih aktivnosti, na on-line konferenciji održanoj 11. lipnja 2020. godine obznanjena je prva WURI lista 100 najinovativnijih sveučilišta na kojoj se u prestižnom društvu našlo i Sveučilište u Splitu s inovativnom praksom društveno korisnog učenja. Sveučilište u Splitu prijavilo se u kategoriji Etičke vrijednosti i društvena odgovornost gdje je rangirano kao 15. sveučilište na svijetu, dok je globalno zauzelo 78. mjesto.

Od početnih projektih aktivnosti, danas na Ekonomskom fakultetu u Splitu djeluje Centar za društveno korisno učenje kroz koji se provodi i formalni predmet "Stručna praksa - društveno korisno učenje" kao i mnogobrojni drugi projekti u sklopu kojih studenti imaju priliku za učenjem, stjecanjem vrijednog iskustva, povezivanjem i umrežavanjem s mnogobrojnim dionicima iz najrazličitijih sfera poslovanja i života. Ponosni smo što su mnogobrojne aktivnosti društveno-korisnog učenja Ekonomskog fakulteta u Splitu doprinijele današnjem statusu cjelokupnog Sveučilišta u Splitu.