Novosti - Sve novosti

Sve novosti

EasyDNNNews

Poziv na natječaj za Godišnju nagradu Hanfe studentima za znanstvene i stručne radove

28. listopada 2020. | Izdvojeno, Razno, Natječaji
Poziv na natječaj za Godišnju nagradu Hanfe studentima za znanstvene i stručne radove

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila je poziv zainteresiranim apsolventima ili studentima za prijavu na natječaj za najbolje studentske znanstvene i stručne radove u okviru „Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove“  za 2021. godinu.
 
U radovima je potrebno obraditi jednu od predloženih tema:

  • „Financijske inovacije (engl. fintech) – prilike i rizici“
  • „Održivost mirovinskih sustava u okolnostima sekularne stagnacije i demografskog starenja populacije“
  • „Utjecaj kriptovaluta na tradicionalna tržišta kapitala“
  • „Perspektive tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji“
  • „Uvođenje eura i utjecaj na sektor financijskih usluga u Republici Hrvatskoj“ 

Stručni rad predaje se u formi znanstvenog članka, i to u obliku izvornog znanstvenog članka, preglednog rada ili stručnog članka.
U razmatranje će se uzeti radovi koji se dostave Hanfi zaključno s danom 30. lipnja 2021. godine do 16.00 sati. Radovi zaprimljeni nakon navedenog roka neće se uzimati u obzir.
 
Tri najbolja rada nagradit će se novčanim iznosima od 15.000,00 kn neto za najbolji rad, 10.000,00 kn neto za drugoplasirani rad te 5.000,00 kn neto za trećeplasirani rad.
 
Namjera je Hanfe ovim pozivom dodatno unaprijediti suradnju s visokim učilištima i potaknuti studentsku zajednicu da se pobliže i na praktičnoj razini upozna sa zbivanjima na financijskim tržištima. Osim navedenog, taj oblik suradnje omogućit će interaktivnost studenata s regulatornim tijelom sektora financijskih usluga u Republici Hrvatskoj. Neposrednim uvidom u procese na tržištu financijskih usluga studenti imaju priliku unaprijediti vlastitu kreativnost i razviti vještine znanstvenog istraživanja i rasuđivanja te nadograditi znanja i vještine stečene tijekom studija.
 
Sve detaljne informacije o samom pozivu možete pronaći ovdje.