Novosti - Sve novosti

Sve novosti

Poziv na natjecanje TEMPUS INNOVATHON - 09. ožujka 2023.

24. veljače 2023. | Izdvojeno, Razno, Natječaji, Događanja
Poziv na natjecanje TEMPUS INNOVATHON - 09. ožujka 2023.

TEMPUS INNOVATHON  je otvoreno natjecanje za inovacije, svojevrsni “maraton ideja” koji izazovima potiče sudionike da doprinesu inovacijskim procesima. Usmjeren je na pronalaženje inovativnih i kreativnih rješenja i inspiracija za nove akcije, proizvode i/ili usluge. Sudionici su pozvani da osmisle inovativni projekt oslanjajući se na svoje tehničko znanje, kreativnost, duh prilagodbe, vještine rješavanja problema i timski rad. Tijekom događaja, a nastavno individualnom iskustvu i međusobnim razlikama, sudionici su grupirani u timove u kojima razrađuju ideje u svrhu pronalaska zajedničkih rješenja na postavljene izazove.

IZAZOV: Osmisliti proizvod/uslugu s ciljem unapređenja materijalne i nematerijalne prirodne i kulturne baštine lučkih gradova na Jadranu, odabranih i mapiranih od strane TEMPUS projekta. Inspiraciju sudionici mogu potražiti u mapama razvijenim kroz projekt koje će biti dostupne sudionicima i prije samog natjecanja, kao i u samom projektu i ostalim projektnim aktivnostima.

Rješenja novog ili poboljšanog proizvoda/usluge mogu se razvijati razradom neke od tema:

  • povijesno razdoblje
  • vrsta privremenog korištenja
  • odnos između kulturnog nasljeđa i domaćina privremenog korištenja

U projekt TEMPUS uključene su tri pilot lokacije, Solin, Rijeka i Ravenna i s tim u skladu natjecanja TEMPUS INNOVATHONI odvijati će se na tri lokacije, u periodu od 27.veljače do 09.ožujka. Rješenja koja ostvare najveći broj bodova na svakom od pojedinom innovathonu u Splitu, Rijeci ili Ravenni ulaze u finale izbora za odabir najboljeg rješenja TEMPUS INNOVATHONA.

Pobjedničko rješenje s TEMPUS INNOVATHONA organiziranog u Splitu svom timu će osigurati snimanje kratkog promo videa i predstavljanje rješenja na izložbi i prilikom otvaranja TUA prostora u Solinu.

Sve reprezentativne ideje i rješenja postavit će se na platformu projekta www.Mayportheritage.eu, kao mogućnost izgradnje zajednice za daljnju komunikaciju.

Ovim putem pozivamo stručnjake iz ICT, kulturnog, pomorskog, poduzetničkog, turističkog ali i drugih sektora, te studente da se prijave samostalno ili u timovima i sudjeluju u TEMPUS INNOVATHONU koji se organizira u Splitu.  Prijave se zaprimaju popunjavanjem PRIJAVA  zaključno s 8. ožujka 2023. godine u svrhu organizacije timova sastavljenih od različitih predstavnika sektora.

Dodatne informacije potražite u dokumentima u prilogu.

 

 

Dokumenti za preuzimanje

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje