AIESEC stručne prakse

Najveća svjetska studentska organizacija AIESEC pruža studentima mogućnost odlaska na dvije vrste praksi:
 - Stručne prakse
 - Volonterske prakse

Međunarodna stručna praksa namijenjena je svim studentima, apsolventima te onima koji su stekli zadnju diplomu u posljednje dvije godine na području:
  - Poslovne ekonomije
  - Informacijskih tehnologija
  - Učiteljskih zanimanja/jezika

Stručne prakse Business obuhvaćaju prakse u inozemnim start-upovima, malim i srednjim poduzećima na području prodaje, marketinga i menadžmenta. Namijenjene su studentima i nedavno diplomiranima s akademskom ili profesionalnom pozadinom iz poslovne ekonomije i ekonomije. 
Za ovu vrstu prakse poželjno je imati najmanje pola godine relevantnog radnog iskustva u navedenim područjima (marketing, prodaja, menadžement).

Odlaskom na stručnu praksu Business studenti dobivaju priliku raditi na svom profesionalnom razvoju radeći u tvrtkama i organizacijama koje su usko vezane uz njihovo područje studiranja. Osim toga, imaju priliku raditi u internacionalnom okruženju u stranoj državi te dobiti priliku uvida u rad u poslovnim kulturama koje su drugačije od naše te u zemljama s velikom stopom rasta BDP-a. Po povratku s prakse imati će radno iskustvo koje će biti relevantno za životopis i buduće zaposlenje. Prakse u ovom području najčešće traju od 6 mjeseci do godine dana. 

Više informacija o stručnim praksama te primjere praksi možete pronaći na stranici www.strucneprakse.net ili facebook stranici „Međunarodne stručne prakse“. Za sve upite javite nam se na aiesecstrucneprakse@gmail.com.

Volonterska praksa omogućava studentima da se razvijaju osobno i profesionalno, ujedno dajući svoj doprinos razvoju zajednice u kojoj volontiraju.
Volonterska praksa uključuje sudjelovanje na raznolikim projektima, volontiranje u nevladinim organizacijama i različitim ustanovama. Teme su najčešće vezane uz multikulturalnost, ekologiju, ljudska prava, marketing i sl. Trajanje volonterske prakse je od 6 do 8 tjedana.

Više o volonterskim praksama možete pronaći na facebook stranici „Hoću na praksu!“