Novosti - Oglasi

Oglasi

Oglasi

UPIS KOLEGIJA NA ENGLESKOM JEZIKU

12. September 2019. | Studij

U a.g. 2019/2020. studentima Fakulteta nudi se mogućnost upisa slijedećih kolegija na engleskom jeziku: 

Preddiplomski studij: Poslovno planiranje, Poslovno komuniciranje, Poslovni informacijski sustavi, Ponašanje potrošača, Poduzetništvo, Menadžment ljudskih resursa, Menadžment, Međunarodna ekonomija 1, Istraživanje tržišta, Regionalna ekonomija, Urbana ekonomija, Suvremene ekonomske teorije, Gospodarstvo Hrvatske, Marketing destinacije, Elektroničko poslovanje, Poduzetničko planiranje, Financijske institucije i tržišta, Financijski menadžment 1, Hotelski informacijski sustavi, Uvod u turizam, Strategije marketinga i Statistička analiza. 

Diplomski studij: Upravljanje promjenama, Korporacijsko restrukturiranje, Krizni menadžment, Višedimenzijski informacijski sustavi, Marketing menadžment, Ekonomska politika EU, Financiranje infrastrukturnih projekata i JPP, Politička ekonomija globalizacije, Posebni oblici turizma, Revizija, Poslovno odlučivanje, Financijsko modeliranje, Međunarodni financijski menadžment, Makroekonomski menadžment, Marketinška komunikacija, Upravljanje marketingom javnih i neprofitnih organizacija, Metodologija ekonomskih istraživanja, Analiza vremenskih nizova i panel podataka, Projektiranje organizacije i Strateški menadžment.

Uvjet za izvođenje kolegija na engleskom jeziku je minimalno upisanih 5 studenata. Uz navedene kolegije, koji bi se izvodili na oba jezika, hrvatskom i engleskom, na diplomskom studiju izvodit će se samo na engleskom jeziku i kolegij Cultural Studies in Business. 

Odabir opcije upisa kolegija na engleskom jeziku bit će moguć prilikom predupisa. Potiču se studenti, osobito oni koji se u nastavku studija planiraju prijaviti za studijski boravak u inozemstvu, da upišu kolegij na engleskom jeziku. Opcija upisa kolegija na engleskom jeziku dodatno će se bodovati prilikom prijave za odlazak na studijski boravak. Interakcija sa stranim studentima te korištenje i poboljšanje znanja jezika struke neke su u nizu prednosti upisa kolegija na engleskom jeziku. Niže je dostupan primjer dobre prakse studentice našeg Fakulteta koja je tijekom predipplomskog studija upisala čak sedam kolegija na engleskom jeziku i uspješno se pripremila za studijski boravak na koji odlazi u idućnoj a.g.. Na listi kandidata za dodjelu ERASMUS+ financijske potpore, zahvaljujući bodovima od upisanih kolegija na engleskom jeziku, rangirana je na prvom mjestu. 


Moje ime je Dora Grgas i studentica sam treće godine Informatičkog menadžmenta na preddiplomskom studiju Poslovne ekonomije. 
Tijekom druge godine studija shvatila sam da želim proširiti svoje iskustvo i testirati svoje sposobnosti snalaženja u novim i nepoznatim situacijama. Počela sam proučavati i pratiti obavijesti i upute za ERASMUS+ program. Zaključila sam da se trebam dobro jezično pripremiti i usavršiti engleski jezik, pa sam na toj godini studija upisala jedan kolegij na engleskom jeziku, opcija koju mi je nudila matična visokoobrazovna institucija EFST. Obzirom da tada još nisam bila sigurna u sebe niti sam bila još jezično spremna za tu studijsku avanturu izvan RH, nisam se prijavila za studijski boravak u nastupajućoj akademskoj godini, ali sam odslušala i uspješno položila jedan od kolegija koji su se izvodili na engleskom jeziku. Tijekom pohađanja nastave na engleskom jeziku, ne samo da sam usavršila znanje engleskog jezika i spoznala što me čeka na inozemnoj visokoobrazovnoj instituciji kad se "otisnem" na studijski boravak, već sam i upoznala studente iz raznih europskih država koji su došli na studijski boravak na EFST. Zajedno smo usvajali ne samo studijsko, već i životno gradivo, imala sam priliku upoznati dijelove drugih kultura, običaja, načina razmišljanja, proširiti svoje viđenje i prihvatiti različitosti. Privučena tim pozitivnim iskustvom i željna daljnjih izazova, na trećoj godini studija upisala sam ni više ni manje nego još šest kolegija na engleskom jeziku. Zahvalna sam EFST i ERASMUS+ programu i na novim prijateljima iz inozemstva koji su mi pokazali da samo mali korak izvan naših osobnih okvira otvara vrata novog, neistraženog svijeta i uspavanih mogućnosti. Stekla sam vjeru i sigurnost u sebe, jezično i studijski pripremila se za svoju ERASMUS+ avanturu, prijavila sam se i dobila ERASMUS+ financijsku potporu za studijski boravak u a.g. 2019/2020. na Sveučilištu u Coimbri u Portugalu. Nestrpljivo iščekujem to novo studijsko i životno iskustvo koje će mi otkriti i razviti neke nove osobne sposobnosti i probuditi uspavane mogućnosti.