Novosti - Upisi

Upisi

Upisi

Obilježavanje svjetskog dana svjesnosti o autizmu

3. April 2019. | Izdvojeno, Razno
Obilježavanje svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Dana 2.4.2019. u sklopu kolegija Stručna praksa - društveno korisno učenje, studenti Ekonomskog fakulteta uz pomoć učenika i nastavnika Osnovne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću te udruge „Naša dica'' su se okupili na školskom igralištu te sudjelovali u formiranju milenijske fotografije povodom Svjetskog dana autizma.

Djeca su obukla plave majice i na satovima likovnog izradili simbolične puzzle  te je  formacija fotografirana iz zraka dronom.

Autizam je vrlo složen neurorazvojni poremećaj koji zahvaća sve aspekte osobe i traje od najranije dobi do starosti. Traži kontinuiranu rehabilitaciju, stalnu skrb i punu specijaliziranu podršku zdravstvenih ustanova.
Mnoge osobe s poremećajem iz spektra autizma nisu samostalne u jednostavnim svakodnevnim aktivnostima, a pojedine ne mogu ni verbalno komunicirati.
Autizam gubi snagu kada se reagira brzo i učinkovito, kada su usluge dostupne, stručnjaci educirani i kapacitirani, a roditelji sigurni da njihova djeca imaju budućnost i kada njih više ne bude.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu kao međunarodno priznati dan 2. travnja.

Moto ovogodišnjeg Svjetskog dana autizma: "40 GODINA  SUSTAVNOG ZANEMARIVANJA OBITELJI S AUTIZMOM".