Announcements for students

Announcements for students

EasyDNNNews

Poziv na ispunjavanje upitnika "Procjena utjecaja COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje studenata"

7. December 2020. | Covid19 info, Razno
Poziv na ispunjavanje upitnika "Procjena utjecaja COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje studenata"

U tijeku je međunarodno istraživanje "Procjena utjecaja COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje studenata" u koje su uključene države iz cijelog svijeta.

Pozivaju se studenti da se priključe istraživanju ispunjavanjem anonimnog upitnika kojem je moguće pristupiti putem poveznice te na taj način doprinesu uspješnijoj borbi s pandemijom sa psihijatrijskog i psihološkog aspekta. Vaše sudjelovanje u istraživanju dalo bi vrijedan doprinos boljem razumijevanju aktualnog psihičkog funkcioniranja i budućem kvalitetnijem tretmanu posljedica epidemije i okolnosti vezanih uz epidemiju na mentalno zdravlje studenata u Hrvatskoj.

Više o istraživanju:
"Procjena utjecaja COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje studenata" je međunarodno istraživanje koje je inicijativa suradnje Aristotle Sveučilišta Thessaloniki, Grčka i Svjetskog psihijatrijskog društva. Upitnici procjenjuju različite aspekte općeg mentalnog funkcioniranja te potreba i ponašanja koje bi se mogle pojaviti u populaciji studenata tijekom COVID- 19 epidemije, bilo kao posljedica same epidemije ili radi mjera usvojenih u svrhu njezine kontrole. Koordinator istraživanja je profesor Kostas Fountoulakis, sa Sveučilišta Aristotel u Solunu, Grčka. Koordinator za Hrvatsku je istraživačka skupina Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb pod vodstvom profesora Mire Jakovljevića.

Etičnost i povjerljivost podataka:
Istraživanje je dobilo odobrenje za provedbu od Etičkog povjerenstva KBC-a Zagreb, anonimno je, a podaci su dostupni istraživačima i analiziraju se na grupnoj razini.