Novosti - Javna nabava

Javna nabava

Javna nabava

Doc. dr. sc. Stjepan Srhoj dobitnik Danubius Young Scientist Award 2023.!

20. listopada 2023. | Izdvojeno, Razno
Doc. dr. sc. Stjepan Srhoj dobitnik Danubius Young Scientist Award 2023.!

Austrijsko savezno Ministarstvo za istraživanje, obrazovanje i znanost zajedno s Institutom za Dunavsku Regiju i Srednju Europu osnovali su 2011. godine nagradu Danubius. Namjera nagrade je odati počast znanstvenicima s izvanrednim postignućima u svojim znanstvenim aktivnostima i rezultatima u zemljama Dunavske regije: Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Bosni i Hercegovini, Moldaviji, Crnoj Gori, Srbiji, i Ukrajini. Kriteriji dodjele uključuju znanstvenu izvrsnost i inovativan pristup akademskom radu, relevantnost znanstvenog rada izvan nacionalnih granica, tematska relevantnost znanstvenog rada za probleme prisutne u zemljama Dunavske regije, te potencijal kandidata (npr. za integraciju u međunarodne mreže znanstvenika, sudjelovanje u znanstvenim projektima, povijest objavljivanja, iskustvo u nastavi itd.).

Za objavljenu seriju istraživanja iz područja primijenjene mikroekonomije i evaluacija javnih politika nagrađen je naš doc. dr. sc. Stjepan Srhoj, koji je zaprimio plaketu "Danubius Young Scientist Award"!

Čestitamo kolegi Srhoju, koji ovu akademsku godinu provodi na Massachusetts Institute of Technology kao Fulbright gostujući istraživač.