Zanimljivi portali

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU

Informacije o obrazovnim te programima mobilnosti EU kao što su Program za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme), Mladi na djelu (Youth in Action), Program bilateralne mobilnosti, Euraxess i Erasmus Mundus te Europass.

MZOS

Natječaji bilateralnih programa Ministarstva obrazovanja, obrazovanja i športa

www.stipendije.info

Aktualni natječaji, kako proći proces prijave, iskustva stipendista i druge korisne informacije.

IRO

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) djeluje kroz razvoj i zagovaranje javnih politika visokog obrazovanja, suradnju s institucijama na razvojnim projektima te kroz pružanje usluga informiranja i savjetovanja za pojedince i institucije u visokom obrazovanju.

Edukacija.hr 

Portal koji objedinjuje ponudu raznih obrazovnih ustanova i centara za dodatno obrazovanje u Hrvatskoj. Nudi pregled ključnih obrazovnih ustanova, njihova glavna područja djelovanja, obrazovna događanja, organizatore tečajeva i seminara, te ponuđače stručne literature.

iAgora.com 

Informacije o studiranju, radu, smješataju i mogućnostima stipendiranja u Europi

TheScholarShip

Različite informacije o mogućnostima studiranja

FP7 - People

Akcija MARIE CURIE u okviru specifičnog programa FP7 – PEOPLE koji je namijenjen financiranju edukacije, mobilnosti i razvoju kurikuluma istraživača.

BRITISH COUNCIL

Informacije o studiju i stipendijama u Velikoj Britaniji i stipendijama, ispitima iz engleskog jezika Sveučilišta u Cambridgeu - IELTS & Cambridge ESOL ispiti iz općeg, poslovnog i pravnog engleskog, ACCA ispiti iz financija i managementa.

CHEVENING

Stipendije iz Programa Vlade Velike Britanije.

US EMBASSY

Informacije o stipendijama američkog veleposlanstva.

DAAD

Potral za sve zainteresirane za studiranje u Njemačkoj. Sadrži korisne podatke, bazu podataka, korisne linkove i zanimljivosti.

OeAD

Austrijska baza podataka studentskih stipendija.

AHplus

Sve informacije o studiranju u Austriji. Linkovi sveučilišta, programi razmjene, mogućnosti stipendiranja

DeutschAkademie

Ukoliko želite učiti njemački jezik, ova škola stranih jezika nudi tečaj njemačkog jezika u Beču u malim, međunarodnim grupama (maksimalno od 5 do 10 polaznika). Tečajeve vode kvalificirani i iskusni predavači koristeći moderne i komunikativne metode podučavanja. Smještaj organiziran.


Višegrad Fund

Programi stipendiranja država Višegradske skupine. Uključuje i mogućnosti stipendiranja istraživanja u njihovim državama (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka).


wus 25! austria

Brain Gain Program ima za cilj privuči profesore, asistente i stručnjake sa prostora bivše Jugoslavije i iz Republike Austrije da predaju kao gostujući profesori na Svuečilištima u regiji.

BAYHOST

Bavarski sveučilišni centar savjetuje u području suradnje znanstveno istraživačkih djelatnosti, koordinira akademske kontakte k Istočnoj Evropi i podržava razmjenu studenata i profesora. Cilj je unaprijediti i ojačati suradnju među sveučilištima u Istočnoj Evropi te uspostavljanje novih kontakata i povezivanje mogućih partnera.

Leibniz Gemeinschaft

Program podržava diplomirane stručnjake i postdiplomce koji namjeravaju svoja istraživanja nastaviti na jednom od Lajbnic instituta u Njemačkoj.

Alexander von Humboldt  

Fondacija ALEXANDER VON HUMBOLdT je neprofitna njemačka fondacija, kojoj je osnovni cilj promoviranje međunarodne suradnje u istraživanju. Omogućava akademskim nastavnicima i istraživačima iz cijelog svijeta da provedu svoja istraživanja u Njemačkoj, te da uspostave i održe međusobnu suradnju.

STUDY IN HOLLAND

Portal za one koji žele studirati u Nizozemskoj i traže mogućnosti stipendiranja.


SOROS FOUNDATIONS NETWORK

HESP je program podrške visokom obrazovanju čije aktivnosti podrazumijevaju pomoć institucijama i pojedincima. Institucionalna pomoć koncentrira se na razvoj fakulteta i održivih nastavnih programa, kao i na unapređenje metoda predavanja i učenja. Pomoć pojedincima distribuira se putem regionalnih programa poput Academic Fellowship Program, Regional Seminar for Excellence in Teaching, Southeast Europen Student Initiatives.


CERGE EI

RRC (Regional research competition) je program koji provodi CERGE-EI (The Center for Economic Research and Graduate Education - Economics Institute) kao regionalni predstavnik Globalne razvojne mreže GDN (Global Development Network) koja okuplja 11 regionalnih mreža istraživačkih instituta i instituta za razvoj politike, a čiji cilj je stvaranje i širenje znanja u području ekonomskog razvoja.


CEI

Centralnoeuropska Inicijativa (CEI) pokriva aktivnosti iz područja mobilnosti na nivou visokog obrazovanja (razmjena nastavnika i studenata) kroz zajedničke magistarske i doktorske programe, ljetne škole, seminare i radionice kao i provođenje Istraživačkih projekti ili stipendije istraživačima za realizaciju dijela istraživanja u partnerskoj instituciji.

INTERNSHIP PROGRAMME OF THE GERMAN BUSINESS

U okviru programa stipendija njemačkog gospodarstva, renomirana njemačka poduzeća iz područja energetike, automobilske industrije, turizma, elektrotehnike, medija, bankarstva, projektnog managementa, zaštite okoliša, arhitekture, poljoprivrede i dr. nude mogućnost obavljanja stručne praksu u trajanju od 3 do 6 mjeseci. Kroz ovu praksu poduzeća imaju priliku upoznati visokokvalificirane kandidate i testirati njihove sposobnosti za eventualni budući angažman u svojim lokalnim predstavništvima.

ARMACAD.INFO

Pretraživač stipendija, konferencija, radnih mjesta, stručne prakse, mogućnosti volontiranja, ljetnih školi, programa stažiranja, natjecanja....

CIMO.FI Program stipendiranja nastavnog i nenastavnog osoblja, istraživača i studenata poslijediplomskog studija na finskim visokoobrazovnim institucijama.
SCANDINAVIAN STUDY HRVATSKA  Portal za one koji žele upisati studiju u Danskoj - podrška prilikom slanja prijave za upis, pripreme motivacijskog pisma i životopisa,  pronalaska smještaja, polaganja testa iz engleskog znanja i pružanje svih potrebitih informacija

PLACEMENT-UK.COM

ERASMUSINTERN.ORG

TRAININGEXPERIENCE.ORG

SPAIN-INTERNSHIP.COM

Pretraživači stručnih praksi