Novosti - Oglasi

Oglasi

Oglasi

Rezervirajte datume od 24. do 29. travnja! I ove godine vas čeka iznimno zanimljiv program Festivala znanosti s gotovo 200 aktivnosti!

28. ožujka 2023. | Izdvojeno, Razno, Oglasi, Događanja
Rezervirajte datume od 24. do 29. travnja! I ove godine vas čeka iznimno zanimljiv program Festivala znanosti s gotovo 200 aktivnosti!

Rezervirajte datume od 24. do 29. travnja jer vas i ove godine čeka iznimno zanimljiv program Festivala znanosti s gotovo 200 aktivnosti! Naime, Festival znanosti Split 2023 i ove godine ima za cilj približiti znanost javnosti, informirati je o aktivnostima i rezultatima u području znanosti i umjetnosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja,

Tijekom šest dana trajanja, na različitim lokacijama kako u gradu Splitu, od Kampusa preko Peristila do Meja, ali i u Solinu, Sinju, Trilju, Kaštelima, Mosoru, Omišu… na kopnu i na moru, odvijat će se 196 različitih aktivnosti koje uključuju predavanja, radionice, prezentacije, izložbe, pokuse, tribine, okrugle stolove i još mnogo toga. Kao i uvijek, sve aktivnosti Festivala znanosti su za građane besplatne.

Ovogodišnja tema Festivala je „Priroda i društvo“, a uz angažman sastavnica Sveučilišta u Splitu u program su se uključili i muzeji, instituti, vrtići, osnovne i srednje škole, Nastavni zavod za javno zdravstvo, KBC Split te brojne udruge nudeći zaista raznovrstan program tijekom Festivala.

Detaljan program splitskog Festivala znanosti pogledajte u dokumentu u prilogu.

Ciljevi
  • Pristupačna energija iz čistih izvora
  • Industrija, inovacije i infrastruktura
  • Zaštita klime
  • Smanjenje nejednakosti
  • Očuvanje vodenog svijeta
  • Mir, pravda i snažne institucije

Dokumenti za preuzimanje