Novosti - Razno

Razno

Razno

Članak našeg doc. dr. sc. Stjepana Srhoja objavljen je u prestižnom časopisu Journal of Corporate Finance!

14. studenog 2022. | Izdvojeno, Razno
Članak našeg doc. dr. sc. Stjepana Srhoja objavljen je u prestižnom časopisu Journal of Corporate Finance!

Članak "Utjecaj odgode: Dokazi iz formalnih vansudskih restrukturiranja" našeg doc. dr. sc. Stjepana Srhoja, kojeg je pisao u suradnji s kolegama prof. dr. sc. Jacobom N. Shapirom (Princeton University), prof. dr. sc. Randallom K. Filerom (City University New York / CERGE-EI) i dr. sc. Dejanom Kovačem (Halle Institute for Economic Research), objavljen je u prestižnom časopisu Journal of Corporate Finance!

Autori u članku proučavaju predstečajne nagodbe u Republici Hrvatskoj koje su uvedene krajem 2012. godine kao odgovor na dugu recesiju i nelikvidnost gospodarstva. Međunarodna suradnja znanstvenika i kontekst istraživanja omogućili su stvaranje jednog od prvih empirijskih istraživanja u vodećim časopisima na temu vansudskog restrukturiranja poduzeća, kvantificirani su snažni negativni učinci odgode u rješavanju pitanja budućnosti poslovanja na samog dužnika, a također su utvrđeni negativni mrežni učinci na male dobavljače (vjerovnike).  

Objava istraživačkih rezultata u časopisu Journal of Corporate Finance jedan je od najvećih akademskih uspjeha u Republici Hrvatskoj za akademsko područje financija.

Istraživanje su sufinancirale Hrvatska zaklada za znanost i Nacionalna zaklada za znanost Sjedinjenih Američkih Država. 

Članak je dostupan na: https://doi.org/10.1016/j.jcorpfin.2022.102319

Ovim putem čestitamo kolegi Srhoju na postignutom uspjehu!