Novosti - Razno

Razno

Razno

Dostupan je članak o održanom panelu u sklopu 56. savjetovanja Računovodstvo, revizija i porezi u praksi!

3. studenog 2022. | Izdvojeno, Razno, Događanja

U okviru 56. savjetovanja Računovodstvo, revizija i porezi u praksi Udruge računovođa i financijskih djelatnika Split u Brelima je prošlog tjedna održana panel rasprava Utjecaj revizije na kvalitetu financijskog izvještavanja na hrvatskom tržištu kapitala.

Ovaj događaj dio je HRZZ projekta "Raščlamba determinanti kvalitete financijskog izvještavanja" te je okupio predstavnike institucija koje u najvećoj mjeri mogu izravno utjecati na unaprjeđenje razine kvalitete financijskog izvještavanja, posebice za segment financijskog izvještavanja društava čiji su vrijednosni papiri uvršteni na uređeno tržište kapitala.

Na panelu su sudjelovali predstavnici Hrvatske revizorske komore, Odbora za standarde financijskog izvještavanja, Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika, udruge financijskih analitičara te predstavnici društva izdavatelja.

Konstruktivnim dijalogom sudionika panela, kao i računovođa i revizora koji su nazočili događaju u svojstvu slušatelja, identificirane su konkretne prepreke i potencijalna rješenja za unaprjeđenje kvalitete financijskog izvještavanja koji će pomoći istraživačima s našeg fakulteta - prof. dr. sc. Željani Aljinović Barać, prof. dr. sc. Tini Vuko, izv. prof. dr. sc. Slavku Šodanu te izv. prof. dr. sc. Andrijani Rogošić, u ostvarenju ciljeva postavljenih projektom.

Cijeli članak o održanoj panel raspravi dostupan je na linku!