Novosti - Izdvojeno

Izdvojeno

Izdvojeno

OMT Research Development Workshop: Building Impactful Theory

17. ožujka 2022. | Studij, Izdvojeno, Razno
OMT Research Development Workshop: Building Impactful Theory

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu i Organization and Management Theory (OMT) division of the Academy of Management organiziraju istraživačku radionicu - OMT Research Development Workshop: “Building Impactful Theory”. Radionica će se održati 27. i 28. svibnja 2022. godine na  Mediteranskom institutu za istraživanje života – MedILS.

Glavni cilj radionice je rasprava o različitoj ulozi teorije u istraživanjima na temu menadžmenta te kritičko istraživanje pojma utjecajne teorije. Voditelji radionica će ponuditi različite poglede na teoriju i pokušati otkriti načine na koje teorija organizacije utječe na cjelokupno društvo.
Glavne teme radionice su: Što čini teorijski doprinos? Kako doprinijeti teoriji menadžmenta temeljem kvalitativnih istraživanja? Koja je uloga teorije u praksi menadžmenta i kako se teorija prenosi praktičarima?  

Govornici:

  • profesor Martin Kilduf (University College London), predstojnik divizije OMT of Academy of Management,
  • profesor Davide Ravasi (University College London), bivši predstojnik divizije OMT of Academy of Management i
  • profesorica Eva Boxenbaum (Copenhagen Business School) izabrana predstojnica divizije OMT of Academy of Management


Govornici će slikovito prikazati, diskutirati i savjetovati sudionike radionice o prethodno navedenim temama. Osim navedenog, naglasit će važnost postupka recenziranja, uređivanja i objavljivanja radova u vodećim znanstvenim časopisima. Također, sudionici radionice će moći sudjelovati u raspravi okruglog stola i dobiti povratnu informaciju na sažetke ili gotove radove koje žele poslati na objavu u određene časopise.  

Detalje ćete pronaći u dokumentu u prilogu.

 

Dokumenti za preuzimanje