Novosti - Razno

Razno

Razno

Digitalne iksice uz e-Osobnu i Certiliju

12. travnja 2024. | Izdvojeno, Razno
Digitalne iksice uz e-Osobnu i Certiliju

Aktiviranjem e-Osobne iskaznice i Certilia mobileID aplikacije studenti dobivaju mogućnost digitalnog potpisivanja dokumenata bez potrebe za dodatnim čitačima ili karticama, uz najvišu razinu sigurnosti. 

Aplikacija Certilia nudi širok spektar proizvoda i usluga koji omogućavaju građanima i poduzećima da u potpunosti digitaliziraju svoje poslovanje i identifikaciju u skladu s europskim standardima. Sustav omogućava digitalnu identifikaciju i elektroničko potpisivanje dokumenata s pravnom snagom jednakom tradicionalnom potpisu ili pečatu, primjenjivo u cijeloj Europskoj uniji.

Digitalna studentska iskaznica, pohranjena u Certiliji, studentima omogućava niz prednosti koje uključuju praktičnost, brz pristup informacijama i identifikaciju na mjestima kao što su studentski restorani, kampusi, sportski objekti i slično. Student koji posjeduje digitalnu studentsku iskaznicu u svakom trenutku može pristupiti informacijama važnim za tijek studiranja, provjeriti svoj status s visokim učilištem, provjeriti status ostvarenih studentskih prava i u stvarnom vremenu pratiti potrošnju ostvarene subvencije.

Pri svakoj upotrebi digitalne studentske iskaznice, aplikacija generira novi QR kod, čiji sadržaj, mjesto troška u potpunosti prosljeđuje u ISAK sustav Sveučilišnog računskog centra (SRCE), koji obavlja validaciju. QR kod je vremenski ograničen, njegovo umnožavanje je onemogućeno, a sadrži i dodatne kontrolne kodove koji onemogućavaju manipulaciju i zloupotrebu čime je uspostavljena visoka razina digitalne sigurnosti. Ako student posjeduje Certiliju, digitalna studentska iskaznica će biti automatski dodijeljena. 

Ciljevi
  • Kvalitetno obrazovanje