Novosti - Upisi - Pregled

Pregled

EasyDNNNews

Zamke besplatnih aplikacija – radionica za osnovnoškolce

Zamke besplatnih aplikacija – radionica za osnovnoškolce

U utorak, 28. rujna 2021. godine u Velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu s početkom u 18 h održat će se radionica za osnovnoškolce pod nazivom „Zamke besplatnih aplikacija“.  

Što je zajedničko igricama Fortnite, Minecraft, FIFA, Pokemon go, Clash Royale, Candy Crush Saga, Call od Duty: Warzone i Clash of Clans? Kako zarađuju besplatne aplikacije i kako je moguće da se u TOP 10 najbogatijih igara na svijetu nalazi čak 9 besplatnih? Kolika je stvarna vrijednost virtualnog novca? Kakva je veza između digitalne ovisnosti i besplatnih aplikacija? Postoji li besplatni ručak (ili „kako vam besplatne aplikacije „muzu lovu“).

Hit radionicu koja na zabavan način u sat vremena involvira djecu te povezuje ekonomska znanja i zamke virtualnog svijeta osmislile su profesorice s Ekonomskog fakulteta u Splitu izv. prof. dr. sc. Ana Rimac Smiljanić i izv. prof. dr. sc. Sandra Pepur.
 
Ovu radionicu koja je jednako zanimljiva učenicima od prvog do osmog razreda osnovne škole, Ekonomski fakultet u Splitu organizira u Tjednu cjeloživotnog učenja, a nastavljajući se na svoja kontinuirana nastojanja osnaživanja financijske pismenosti od malih nogu. Radionica, na izrazito zanimljiv i djeci prilagođen način, obrađuje teme vezane uz novac kroz priču o besplatnim aplikacijama koje djeca često u današnje vrijeme koriste. Kritičkim razmišljanjem i povezivanjem stečenih znanja, naši školarci i sami će doći do zaključaka o mudrom upravljanju novcem te pravim životnim vrijednostima.

Radionica je besplatna, no broj mjesta je ograničen! Sudjelovanje na radionici nužno je prijaviti putem linka.
Rok za prijavu je 22. rujna 2021. godine.

Kontakt za eventualna pitanja:

E: cjelozivotno@efst.hr
T: (021) 430-651