Za studente - Centar za razvoj karijera

Centar za razvoj karijera

Enter Title

Što je Centar za razvoj karijera? 

Centar za razvoj karijera nudi studentima Fakulteta individualne savjetodavne usluge vezane uz njihovo studiranje i razvoj karijere. Kao stručna služba Fakulteta, osmišljena s ciljem pružanja kontinuirane podrške studentima tijekom studija, prilikom traženja posla i prelaska na tržište rada, Centar za razvoj karijera svoje djelovanje temelji na sljedećih šest glavnih aktivnosti:

  • Individualno savjetovanje studenata i provođenje grupnih radionica (akademske i socijalne vještine, planiranje karijere i sl.);
  • Povezivanje s poslodavcima (stručna praksa, posjete poduzećima, pozvana predavanja, Dan karijera i sl.);
  • Povezivanje s alumnijima Fakulteta (praćenje i podupiranje zapošljivosti, kontinuirano uključivanje u aktivnosti Fakulteta i sl.);
  • Pružanje podrške studentskim aktivnostima i projektima (odlazak studenata na natjecanja, suradnja sa studentskim udrugama i sl.);
  • Informiranje studenata o prilikama za stipendije, uključivanje u međunarodne aktivnosti i sl.
  • Povezivanje s postojećim aktivnostima i dobrim praksama na Fakultetu.

Rad i djelovanje Centra za razvoj karijera potpomaže i koordinira Odbor za razvoj karijera u sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Danica Bakotić, predsjednica,
  2. Prof. dr. sc. Ivana Tadić,
  3. Prof. dr. sc. Ivana Bulog,

a sve s ciljem, kako osnaživanja i jačanja kapaciteta samog Centra, tako i njegovog sudjelovanja u pokretanju, razvoju i radu Mreže Centara za karijere visokoobrazovnih institucija.

Kontaktirati Centar za razvoj karijera možete putem e-pošte, na adresu: careers@efst.hr.

Događanja za studente u organizaciji centra

U okviru svojih aktivnosti, Centar organizira Dan stručne prakse i događaj Tvoj poslodavac.

U okviru Dana stručne prakse studenti imaju mogućnost upoznati i odabrati prihvatne organizacije za Stručnu praksu, dobiti informacije o radnim zadacima koji ih očekuju na praksi, saznati okvirno vrijeme prakse te predati poslodavcima svoje životopise. U sklopu događaja Tvoj poslodavac, studenti mogu saznati informacije o poslodavcima, raspitati se o otvorenim natječajima za slobodna radna mjesta i mogućnostima razvoja karijere, sudjelovati u grupnom radu na radionicama, kao i dogovoriti posjete poslodavcima.

Do sada su na ovim događajima sudjelovale brojne hrvatske tvrtke, između ostalih i (abecednim redom): Adriatic.hr, Coca-Cola HBC Hrvatska, Deltron d.o.o., Dot Your Spot d.o.o., Draco d.o.o., Fina, Hotel Lav d.o.o., Hrvatski telekom d.d., Human Resources Cloud d.o.o., OTP banka d.d., Potestat d.o.o., Ribola d.o.o., Seekand HiT (Uber d.o.o.), Tommy d.o.o, Udruga Sunce, UHY HB EKONOM d.o.o., Valcon Croatia, d.o.o., Viator d.o.o. te Zagrebačka banka d.d., te brojne druge. 

Osim tvrtki, na ovim događajima, su se predstavile i udruge kojima studenti, svojim stečenim znanjima i vještinama, mogu pomoći i tako dati doprinos društvenoj zajednici.

Zainteresirani za buduće aktivnosti Centra? Zapratite društvene mreže Fakulteta i pratite obavijesti o događanjima! Vidimo se!

Aktualna i prošla događanja u organizaciji Centra