Doktorski studij - Podrška doktorskim studentima

Podrška doktorskim studentima

Enter Title

Rad na doktorskom radu je zahtjevan pothvat koji, osim predanosti samih polaznika, zahtijeva i odgovarajuću podršku u formi infrastrukture i resursa namijenjenih polaznicima.

Sa zadovoljstvom ističemo kako naš Fakultet na knjižničkom prostoru od ukupno 1000 m2, nudi više od 30.000 bibliografskih jedinica i 150 naslova domaćih i inozemnih časopisa koje polaznici mogu koristiti tijekom studija. Osim navedenog, knjižnični fond čine i doktorski, magistarski, završni i diplomski radovi koji su obranjeni na Fakultetu, te niz enciklopedija, rječnika i priručnika.

Pored tiskanoga fonda, ističemo i elektroničke izvore, kojima je pristup osiguran preko CARNeta i Centra za online baze podataka, a koji uključuju baze podataka, elektroničke časopise i knjige koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja omogućilo hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj zajednici. Elektronički izvori obuhvaćaju velike bibliografske servise i baze podataka kao što su Thomson Reuters,  AMADEUS, EBSCO, EMERALD, ELSEVIER, HRČAK, PROQUEST i dr.

Osim pristupa elektroničkim bibliografskim servisima i bazama podataka, Fakultet svojim polaznicima osigurava različite jasno utvrđene oblike institucijske potpore u istraživanju i sveukupnom razvoju njihovih karijera, od kojih se posebno ističu:

  • mogućnosti aktivnog sudjelovanja na znanstvenim skupovima temeljem poziva koje nam upućuju organizatori znanstvenih skupova. U ovom dijelu posebno ističemo međunarodni znanstveni skup Challenges of Europe čiji je organizator naš Fakultet.

  • pozivanje na sudjelovanje na skupovima i u nastavi doktorskih studija koje organiziraju, odnosno izvode članice CeseeNet mreže.

  • mogućnost izlaganja svojih radionica na znanstvenim skupovima koje organizira Fakultet i ostale partnerske visokoškolske institucije

  • uključivanje polaznika u istraživačke grupe i znanstveno-istraživačke projekte koji se financiraju iz unutarnjih ili vanjskih izvora financiranja