Enter Title

Ekonometrijski tečaj/seminar - Introduction to Confirmatory Factor Analysis and Structural Equation Modelling using Amos & Mplus

Voditeljica projekta Maja Pervan i član projektnog tima Ivica Pervan sudjelovali su na ekonometrijskom tečaju pod nazivom  Introduction to Confirmatory Factor Analysis and Structural Equation Modelling using Amos & Mplus kojeg je organizirao University of Huddersfield, Huddersfield, od 19. do 21.rujna 2018. godine. Predavači na tečaju su bili: prof. Daniel Boduszek i dr. Dom Willmott.

Više o tečaju može se pronaći na https://research.hud.ac.uk/research-subjects/human-health/qrmtu/courses/.

Potvrde o pohađanju ekonometrijskog tečaja/seminara

 

Ekonometrijski tečaj/seminar - Data Management and Panel Data Models

Voditeljica projekta Maja Pervan i članovi projektnog tima Ivica Pervan i Marijana Ćurak sudjelovali su na ekonometrijskom tečaju pod nazivom Data Management and Panel Data Models kojeg je organizirao Universidad de Salamanca, Salamanca, u razdoblju od 9. do 13. srpnja 2018. godine. Predavači na tečaju su bili: prof. Julio Pindado i dr. Ignacio Requejo.

Više o tečaju može se pronaći na https://fundacion.usal.es/es/formacion-especializada/cursos-fgusal/research-methods-courses/data-management-and-panel-data-models-course.

Potvrde o pohađanju ekonometrijskog tečaja/seminara

 

Ekonometrijski tečaj/seminar - SEM Without Equations: Using Amos Graphics For Structural Equation Modelling

Voditeljica projekta Maja Pervan i član projektnog tima Ivica Pervan sudjelovali su na ekonometrijskom tečaju/seminaru pod nazivom SEM Without Equations: Using Amos Graphics For Structural Equation Modelling kojeg je organizirao University of Westminster, London, dana 10. i 11. srpnja 2017. godine. Predavač na seminaru je bila Dr Rosemary Snelgar.

Više o tečaju može se pronaći na: https://www.westminster.ac.uk/courses/professional-and-short-courses/psychology/sem-without-equations-using-amos-graphics-for-structural-equation-modelling

Potvrde o pohađanju ekonometrijskog tečaja/seminara:

 

Ekonometrijski tečaj/seminar - Performance Measurement Using Data Envelopment Analysis (DEA)

Voditeljica projekta Maja Pervan i članica projektnog tima Marijana Ćurak sudjelovale su na intenzivnom ekonometrijskom tečaju/seminaru pod nazivom Performance Measurement Using Data Envelopment Analysis (DEA) kojeg je organizirao Aston University, Birmingham, dana 19. i 20. siječnja 2017. godine. Predavači na seminaru su bili Prof. Emmanuel Thanassoulis (jedan od su-tvoraca PIMDEA software-a i jedan od najistaknutijih svjetskih znanstvenika u području analize omeđivanja podataka (DEA) s preko 60 referenciranih publikacija) i Prof. Ali Emrouznejad (vrsni znanstvenik s preko 100 objavljenih članaka i nekoliko knjiga o DEA-i).

Više o tečaju može se pronaći na http://deazone.com/en/agep-jan2017

Potvrde o pohađanju ekonometrijskog tečaja/seminara:

 

Ekonometrijski tečaj/seminar - Logistic Regression & Survival Analysis Using Stata

Voditeljica projekta Maja Pervan i član projektnog tima Ivica Pervan sudjelovali su na cjelodnevnom ekonometrijskom tečaju/seminaru (8 nastavnih sati) pod nazivom Logistic Regression & Survival Analysis Using Statakojeg je organizirao Imperial College London. Predavač seminara, koji je održan 24.08.2016. godine u Londonu, bio je Joseph Eliahoo.

Više o tečaju može se pronaći na https://www.imperial.ac.uk/research-and-innovation/support-for-staff/stats-advice-service/courses/stata-courses/logistic-stata/

Potvrde o pohađanju ekonometrijskog tečaja/seminara

 

Ekonometrijski tečaj/seminar - Statistical Modelling Using Stata (Continuous Outcomes)

Voditeljica projekta Maja Pervan i član projektnog tima Ivica Pervan sudjelovali su na cjelodnevnom ekonometrijskom tečaju/seminaru (8 nastavnih sati) pod nazivom Statistical Modelling Using Stata (Continuous Outcomes)kojeg je organizirao Imperial College London. Predavač seminara, koji je održan 23.08.2016. u Londonu, bio je Joseph Eliahoo.

Više o tečaju može se pronaći na https://www.imperial.ac.uk/research-and-innovation/support-for-staff/stats-advice-service/courses/stata-courses/stata-model/

Potvrde o pohađanju ekonometrijskog tečaja/seminara

 

Ljetna škola iz ekonometrije - Dynamic and Non-linear Panel Data Models

Ljetna škola iz ekonometrije (prvi edukacijski tečaj/usavršavanje) pod nazivom Dynamic and Non-linear Panel Data Models, na kojem su prisustvovali voditeljica projekta Maja Pervan i član projektnog tima Ivica Pervan, održana je u razdoblju od 04.07. do 08.07.2016. godine na Barcelona Graduate School of Economics (GSE) u Barceloni, Španjolskoj. Predavači su bili Prof. Sergi Jimenez i  JM Labeaga, jedni od najuglednijih profesora iz područja modeliranja panel podatcima. Održano je 10 sati predavanja i 5 sati vježbi u okviru kojih su prezentirane mogućnosti primjene različitih procjenitelja dinamičke panel analize, izloženi su i objašnjeni specifikacijski testovi, te su analizirani i protumačeni nelinearni panel modeli. Posebna pozornost je bila posvećena discrete choice panel modelima, te cenzoriranim panel modelima.

Više o tečaju može se pronaći na http://www.barcelonagse.eu/study/summer-school/microeconometrics.

Potvrde o sudjelovanju u ljetnoj školi

 

Ovaj rad je financirala Hrvatska zaklada za znanost projektom UIP-2014-09-1745