Novosti - Izdvojeno

Izdvojeno

Izdvojeno

Poziv na proslavu Interreg dana suradnje!

22. rujna 2023. | Izdvojeno, Razno, Događanja

Dragi studenti,

u sklopu Europske Godine vještina, Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (HR-BA-ME),  obilježiti će Interreg dan suradnje na Pomorskom fakultetu u Splitu, 26. rujna (utorak) od 10:30 do 12:30, predstavljanjem Interreg programa i projekata, načina rada i putovanja za mlade u sklopu istih, te izlaganjem projekata HRBAME Programa koji su usko povezani s ovogodišnjom temom.

Cilj ovog događaja je pružiti vam vrijedan uvid u svijet Interrega te u njegove brojne prednosti.

Na vama je samo da nakon odslušanog predavanja odaberete jednu Europsku državu, Interreg program ili projekt, prijavite se, spakirate kofere te pripremite se za novo životno iskustvo.

Pozivamo vas da prisustvujete na informativnom predavanju o programu Interreg Volonteer Youth (IVY)) koji će vam, uz džeparac financiran od strane EU, omogućiti učenje i sudjelovanje u radu raznih Interreg programa ili Interreg projekta diljem Europe, ovisno o vašoj želji. IVY program, usmjeren mladima ispod 31 godine života, za cilj ima promicanje Interreg suradnje te nudi jedinstvenu platformu za osobni i profesionalni razvoj, omogućujući vam da pozitivno utječete na društvo kroz prigodnu zaradu. Osim toga, steći ćete dragocjeno radno iskustvo, unaprijediti svoje organizacijske vještine i razviti širu perspektivu života.

Kako naši programi te projekti traju kroz cijelu godinu, na vama je da odlučite kada želite doći te koliko dugo želite ostati. IVY program odvija se u trajanju od 2 do 6 mjeseci, ovisno o vašoj želji. Raditi možete u privatnim institucijama kao i u javnim ustanovama ovisno o tome odaberete li projekt ili program, što daje izvrsnu priliku za uvid u potencijalna buduća zanimanja.

Na predavanju ćemo vas informirati o načinu prijave, novčanim sredstvima, uvjetima te ostalim zanimljivim detaljima. Dobit ćete jasne upute kako sudjelovati i maksimalno iskoristiti Interreg mogućnosti.

Službeni početak izlaganja na štandovima kreće u 10:30 gdje će izlagači osim dijeljenja, te izlaganja materijala uz slatke zalogaje, studentima dati sve informacije te uvid u načine uključivanja studenata u Interreg programe i projekte.

Uz izlaganje na štandovima, paralelno se odvija predavanje u Dvorani A03 od 11:00-12:00, gdje će se okupljenima ukratko predstaviti HR-BA-ME Program, Interreg Volunteer Youth program, te dobra praksa projekata i načine na koje su uključili studente u svoje projekte.

Imat ćete priliku vidjeti kako su studenti dentalne medicine sudjelovali u projektu mobilne stomatološke ambulante – MADE, te kako su putovali kroz naše programsko područje u Zubobusu i brinuli o oralnom zdravlju svih zainteresiranih prolaznika. Naravno ovo je izvrsna prilika da uz to provjerite i svoje oralno zdravlje stoga vas pozivamo da, osim naših štandova, posjetite i naše studente koji vas čekaju na parkingu fakulteta, naravno, a gdje drugdje nego u Zubobusu. 😊

Pridružite nam se na Interreg predavanju te Interreg štandovima uz slatke zalogaje te promotivne materijale koji će se dijeliti.

Više informacija možete pronaći na slijedećim poveznicama:

Interreg Volunteer Youth

Interreg VI A IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027