Novosti - Razno

Razno

Razno

Predstavnici EFST-a u posjeti predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću

26. svibnja 2022. | Izdvojeno, Razno, Događanja
Predstavnici EFST-a u posjeti predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću

Predstavnici Ekonomskog fakulteta u Splitu su jučer, 25.05.2022., bili u posjeti predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike su prisustvovali naš dekan, izv. prof. dr. sc. Vinko Muštra, prodekanica za poslovanje prof. dr. sc. Branka Marasović, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Maja Ćukušić i pročelnik Katedre za financije izv. prof. dr. sc. Josip Visković te, uz predsjednika Milanovića, posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić i pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju Martina Ciglević.

Tema sastanka bila je održavanje međunarodnog znanstvenog skupa “Izazovi Europe” kojeg EFST organizira od 1995. godine, a koji će se, u svibnju 2023. godine, održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike.

Međunarodni skup “Izazovi Europe” postala je važno mjesto susreta znanstvenika i praktičara iz različitih zemalja, kultura i sredina koji raspravljaju o suvremenim ekonomskim pitanjima koja se tiču ​​Europe kao važnog globalnog igrača, kao i pitanja unutar samog europskog ekonomskog sustava, suočenog s različitim promjenama u dinamičnom okruženju. Skup je kao takav, jedini u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe, koji okuplja laureate Nobelovih nagrada za ekonomiju.

 

Fotografije: Ured Predsjednika RH, Ana Marija Katić