Novosti - Razno

Razno

Razno

Zapleši i pokaži potporu povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

24. ožujka 2021. | Izdvojeno, Razno
Zapleši i pokaži potporu povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu (02. travnja), Ekonomski fakultet u Splitu kroz kolegij Stručna praksa društveno korisnog učenja (studenti i mentori kroz suradnju s udrugama Moje dijete Solin i Naša dica Kaštela) uz Cheerleading klub Sedmi vjetar i Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači organizira akciju pod nazivom „Pruži ruku, zapleši s nama, učini naša lica nasmijana“.

Pozivamo vas da se i VI priključite akciji i zaplešete u ritmovima „plave boje“. Zašto baš plave? Plava boja predstavlja podsjetnik da je autizam gotovo 5 puta češći među dječacima (1 od 54) nego među djevojčicama (1 od 252). Poremećaj iz autističnog spektra (F84) je razvojni poremećaj mozga koji je još uvijek nedovoljno istražen, nedovoljno objašnjen i s nedovoljno dobro razvijenom mrežom podrške osobama s autizmom i njihovim obiteljima. Stoga, pozovite svoje roditelje, bake, djedove, rodbinu i prijatelje, obucite nešto plavo, zaplešite i pružite podršku osobama s autizmom i njihovim obiteljima. Pokažimo im da nisu sami. Kako?

Štićenici COO Juraj Bonači organiziraju izbor za najbolju plesnu koreografiju. Potrebno je snimiti video u trajanju od najviše jedne minute na glazbenu podlogu po želji, pokazati svoje plesno umijeće i kreativnost i poslati snimku do 29. ožujka 2021. godine na e-mail adresu licanasmijana@gmail.com. Stručni panel štićenika izabrat će najbolje koreografije te ih nagraditi statuama „Plavi anđeo“ koje su svojim vrijednim rukama izradili. Predlažemo da odjenete nešto plavo, otplešete nešto zabavno i svojim šarmom i talentom razveselite naše prijatelje iz spektra autizma i obojite njihov dan u najljepše nijanse plave boje! Sve snimke bit će objavljene na Facebook stranici „Pruži ruku, zapleši s nama, učini naša lica nasmijana“, a vas pozivamo da koreografije objavite na svojim mrežnim stranicama uz oznaku #plaviAnđeo.

U vremenima kada smo mnogi zabrinuti i usmjereni na vlastite probleme, kada smo podignuli barijere i udaljili se jedni od drugih, pozivamo vas da plesom donesemo radost u ovu čudnu svakodnevnicu pandemije. „Ples je zajednički jezik koji prevladava sve prepreke!“